Brynäs IF

715155 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2025459

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Carlo: Lite det som är problemet, Brynäs har lite för lätta spelare. Forslund, Norin, Lindelöf m.m.

Sen är det en grej som jag har stört mig på sjukt mycket på senaste. Varför får Norin spela ordinarie hela jävla tiden när Lundgren få sitta på läktaren, Lundgren är en klass bättre än Norin och tillför mer rutin. En gåta för mig...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Sama: Ingen större gåta om man vet att det krävs kvickare, puckskickligare och rörligare backar som Norin och inte Lundgren, om man vill spela ett tightare försvarsspel där det gäller att inte spela sig fast så ofta i egen zon, nåt som varit vårt stora problem, framförallt innan tränarbytet.
Då går ju Norin före Lundgren alla dar till veckan. Den senare får nog tränarnas förtroende mer när ex matchbilden/motståndet kanske kräver en fysiskt starkare back.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Sama: Överlag för SHL är Norin en helt duglig back - men inte mer. En spelare som dock inte borde platsa i Brynäs OM vi hade haft en bra backsida.
Men anledningen jag tror att han går före Lundgren är att Norins positiva del är att han trots allt är bra med puck. Lundgren skiter ju ner sig så fort han får pucken.
Därav utan att ha någon statistik på det så är Norin mer säker och trygg med puck.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Sama: även fast jag håller med dig och egentligen alltid varit av åsikten att Norin är en bra allsvensk back, men inge riktigt SHL-nivå...

Så måste jag säga att Norin varit mycket bättre sen Molin tog över. Norin är betydligt sämre än Lundgren i det fysiska spelet och i defensiven, men vill man med Molin spela en mer offensiv hockey (vilket vi såg mot Rögle och FBK) så är Norin betydligt bättre med puck än Lundgren.

Och kollar man på backarna i Brynäs så har Norin näst bäst +/- på +3 (Söderström har bäst på +4), dessutom är Norin med sina 9 poäng näst bäst efter samma Söderström i backarnas poängliga.

Klart jag hellre sett Gunderson eller Nick Ebert, men Norin har ryckt upp sig på slutet och det finns siffror som understryker att han klarat sig rätt bra i år.
Låst ämne