Brynäs IF

713039 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2026068

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Axle San: Det är pengarna.
Är det nu så att damlaget går pluss och inte minus och bär sina egna kostnader så ok inget problem.
Är det så att damlaget går minus så är det ett problem när man i princip varje säsong hör att det saknas pengar till A-laget och vi under hela 2000-talet bara klarat oss förbi kvarten två gånger pga detta.Läget efter de två finalerna såg dock mera positivt ur ekonomisk synpunkt med det gick snart åt skogen pga dåliga lagbyggen säsongerna efter.
Har Brynäs de ekonomiska musklerna till att var ett stabilt mittenlag så ok inga problem men det har inte visat sig ännu, vi ligger där vi ligger med ett lagbygge tunt som en vår is.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Makita:" Är det så att damlaget går minus så är det ett problem när man i princip varje säsong hör att det saknas pengar till A-laget och vi under hela 2000-talet bara klarat oss förbi kvarten två gånger pga detta."

Då kan man också säga att det ät ett problem för damerna om herrarna går minus, eller hur tänker du?
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Makita: Håller med i stora delar, men tror att den tendensen som finns bland somliga är lite knasig. Då menar jag tendensen att förenkla typ "om vi minskar utgifterna med så mycket får vi lika mycket mer pengar att lägga på spelare".

Det finns trots allt utgifter som skapar inkomster. Det går t.ex inte att sparka 2 säljare och förvänta sig att föreningen ska få in lika stora säljrelaterade intäkter (främst sponsorer i Brynäs fall).

Om en säljare inte säljer är denne dålig på sitt jobb, och då ska man skärpa till sig eller möjligtvis lämna, oavsett om man är säljare, spelare eller mediaansvarig i föreningen. Så funkar det på alla välfungerande arbetsplatser.

Håller också med om att det är väldigt svårt att spekulera om inkomstbortfallet som det skulle innebära att slopa damlaget. Jag tror, men vet inte, att inkomstbortfallet i sponsorintäkter vore större än nuvarande utgifter för dam. Särskilt nu när Brynäs har profilerat damlaget för sponsorer och sålt in sponsorpaket som ett paket som inte bara innefattar herr.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Makita:
Brynäs damlag tog in ett antal toppspelare inför denna säsong, till en kostnad av?
Låst ämne