Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2041826

Sv: A propósito de nada
Svårt att veta vad jag ska säga om Peter Andersson.

Å ena sidan hade jag velat se en ung, nytänkade tränare som hade kunnat bli Brynäs egen Sam Hallam. Typ Lundskog som Skellefteå verkligen ville ha men fick nobben av. Ett sånt namn hade varit spännande inför framtiden. Nu har jag ingen stenkoll på vad han förespråkar för hockey, men i och med att han varit ass i Frölunda bör han ju inte stå för nån brunkarhockey i alla fall.

Å andra sidan tänker jag på det Campese sa i januari att Brynäs behöver bryta strukturer i spelargruppen. Sundlöv o co. kanske helt enkelt har bestämt sig för att nu jäklar ska det komma in nån som rör runt i grytan. Och vid närmare eftertanke var det en sån coach Rödin sa i Betssons podcast att han föredrar. En detaljstyrande coach som sätter upp exakt på centimetern var spelarna ska befinna sig ute på isen. Orosmolnet med Peter Andersson är dock att dom skickliga spelarna har svårt att lyckas i hans system. Vad tänker en spelare som Björk när han får reda på detta rykte?

Jag ska inte slå fast att detta är helt galet gjort av Sundlöv. Mycket möjligt att han gjort analysen att den slappa kulturen som funnits i Brynäs sedan Bulan lämnade är inget som man blir av med på en handvändning. Andersson kanske kan komma in och köra sitt race 2 säsonger, stadga upp föreningen, och sedan kan vi ta in en ny coach, med en mer spelförande filosofi? Det kanske hade varit för naivt att tro att en Lundskog eller en Paananen i Västerås hade kunnat komma in i det läge Brynäs befinner sig nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: fast visst har väl en hel del skickliga spelare lyckats i Malmö?

Storm, Rakhshani, Filppula och Nils Andersson för att nämna några.

Vilka skickliga har misslyckats? Andy Miele? Mer då?

Malmö har ju byggt laget på billiga spelare som antingen varit PWF eller grovjobbare. Har inte varit i närheten att haft spelare i Rödin eller Scotts kaliber
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Fast är de så att skickliga spelare har haft det svårt att lyckas under Peter? Kan man verkligen säga då generellt eller är det sånt som händer i alla klubbar av och till?
Skillnaden mot Brynäs kanske är att Peter faktiskt vågar peta en stjärna om så behövs.
Kommentera