Brynäs IF

714988 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2041900

Sv: A propósito de nada
Zzz: Jo, det är möjligt att Peter skulle välja att spela en annan hockey med bättre förutsättningar, men det är precis samma sak som man sa om Sundquist. Det slutade med att han försökte implementera en hockey som han inte ens förespråkade själv. Nu tror jag i och för sig att Peter är en bättre hockeytränare än Sundquist, men ändå viktigt att Brynäs inte gör samma misstag igen. Sen ska man komma ihåg att Peter visserligen har visat sig vara en duglig SHL-tränare, men då med en helt annan typ av hockey än den Brynäs vill spela, det är inte säkert att han klarar av att implementera en annan typ av taktik, oavsett vad han tror på eller vilka förutsättningar han har. Det är alltid svårare att sätta en offensiv taktik än en defensiv.

Ett annat alternativ är ju att klubbledningen reviderar vilken typ av hockey A-laget ska spela. Då skulle man kunna synka med Peter om man väljer att förespråka den hockeyn, men då skulle man tappa trovärdighet istället. Jag vet att det finns starka krafter inom Brynäs som vill spela en spelförande och attraktiv hockey, men den stoltheten har man svalt förut, när man tog in Czarnecki.

Peter är ju en erkänt duktig tränare och har skinn på näsan, men om han är rätt tränare får Brynäs är jag inte riktigt lika säker på. Bara faktumet att han slarvade bort Emil Molin i Malmö är inte särskilt förtroendeingivande, dom släppte en ung svensk som håller SHL-toppklass i PP. Kan bara tänka mig vilket liv det skulle vara här inne om Brynäs gjort något liknande, men nu gick Brynäs vinnande ur Molins flytt och är det desto tystare från kritikerkåren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Att Emil lämnade Mif har inget med PA att göra utan med problem på det privata planet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Precis det du nämner om PA som tränare känner jag oxå.

Brynäs ska inte ha en tränare som går från ”brunkar” hockey till ett spel me ”bättre” förutsättningar.
Brynäs nästa tränare måste ha ett offensivt spel i sig från start, med en tydlig profil.

Sen är det väldigt viktigt att ha ett fungerande team av tränare.
Vem ska PA ha?
De han jobbat med i Malmö följer ju inte med.
Då ska han hitta nya som ska lära känna varandra.

Fan, gör nu rätt för fan. Inte fel en gång till.

Brynäs har absolut inte råd att missa igen.
Jag blir inte lugn om det blir PA.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Fast det beror också vart på hjulet man är. Laget behöver ju byggas upp igen och få en stabil grund. Det är ju tyvärr inte så enkelt att ta in en tränare med en mer tilltalande spelidé, plocka in bra spelare och gå för guldet på en säsong.
Brynäs behöver ta det steg för steg, först och främst återigen bli ett återkommande kvartsfinal lag och sen ta kliv därifrån. Det finns inget bottenlag som spelar publikfriande hockey.
Man kan säkert ha en långsiktig vision om hur man vill spela och uppfattas. Men målsättningen för kommande säsonger måste vara att höja golvet och återbygga förtroendet för organisationen och börja utveckla spelare så att man återigen blir ett attraktiv och trovärdig arbetsgivare.

Vilken hockey spelades när Peter tränade Lugano och hur gick det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Var inte Andersson rätt spelande som back back in the days?
Kommentera