Brynäs IF

709855 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2042452

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag hoppas innerligt att din känsla är rätt och att Bertil spelar i Brynäs nästa säsong. Men jag har ytterst svårt att se det ske.
När han var hemma för ett tag sedan så sa han ju ganska klart att det inte var aktuellt att vända hem redan iår (denna säsong), men jag har känslan klart för mig att Bertil kör minst en säsong till i KHL.
Däremot så är vi nog alla på det klara att vi behöver ha in en klassback (likt Bertil). Men för mig är det lika givet att vi måste ha in en klart bättre offensiv förstaback.
En ny Gunderson... Tittar man på alla topplagen i SHL så har de en utpräglad förstaback (offensiv) som också gör en hel del poäng.
Den backen har vi saknat otroligt mycket iår.
Den här spelaren som gör 25-30 poäng minst.
En sådan typ av back är en otroligt mycket mer viktig back än vad många kanske tror.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiask: Bertil har spelat i Sotji, ett lag som hör hemma vid Svarta havet.
Behagligt klimat, som säkert har bidragit en del till att han gick dit.
Frågan är om han är villig att spela i nåt lag som ligger i typ Sibirien eller övriga Ryssland, där både det fysiska och sociala klimatet kanske är mindre attraktivt, sas?
Att Bertil klargjorde att det inte var aktuellt med vare sig hemflytt eller hemlån den här säsongen, ser jag inte som nån klar indikation på att det även skulle gälla för nästa säsong. Tror mkt hänger på det sociala och hur övriga familjen känner, isf tror jag att vi ligger bra till.
I övrigt håller jag förstås med, speciellt när Söderström sannolikt försvinner.
Då behövs en ny Gundersontyp, utöver en ny Bertil (om inte originalet nu återvänder)
En sån backtyp blir dessutom extra viktig att landa när nu Andersson ser ut att bli vår nye tränare. Hans främsta uppgift måste ju bli att bygga laget bakifrån så att vi blir det stabila och mer jämna lag som Sundlöv strävar efter.
Det här med viljan att "bryta kulturer" ser jag främst som en önskan om att vi ska börja spela en lite mer defensiv och "tråkigare" hockey, ungefär som Luleå spelar.
Om deras hockey nu kan kallas "tråkig och defensiv"....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fick just ett sex-mail i min mailbox här på HS. Kanske är det någon som tycker att vi Brynäsare behöver extra tröst nu?
Kommentera