Brynäs IF

710594 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2044355

Sv: A propósito de nada
Sitter och lyssnar på podcasten. Intressant när Campese säger att han och Sundlöv diskuterar att ha en renodlad juniorkedja nästa säsong för att kunna lägga mer pengar i de andra kedjorna. Talas om att göra en utvärdering efter 4 månader och om det skitit sig helt med juniorerna ta in några utfyllnadskillar till fjärde. Campese gör ingen hemlighet av att han gillar den idén.

Jag tror också att det vore ett bra upplägg. Skulle nog också gå att locka bättre spelare till hockeygym om det var allmänt accepterat att Brynäs gav juniorer chansen i den utsträckningen, men framförallt skulle man kunna ta in 1-2 till toppspelare till andrakedjan, som ju varit för dålig den här säsongen.

Mina åsitker kring spelarna vars kontrakt går ut;
Blomqvist - platsar inte längre i toppkedjorna, här bör man satsa på någon yngre och billigare istället. Tack för allt.
Danielsson - lever mycket på medspelarna, men vore värd att behålla, förutsatt att han kan gå ner rejält i lön. Trots allt ett okej komplement och en bra rollspelare i PP. Skulle även vara att statement om han går ner i lön.
Jocke Eriksson - ingen som man bör satsa vidare på, tack för allt.
Marcus Ersson - trist att säga, men bästa för honom vore att få kontiunerlig istid i allsvenskan. Men låt honom rehaba i Brynäs faciliteter om det behövs.
Kilström - otillräcklig med puck, för många skador. Tack för allt.
Emil Molin - Måste behållas för att säkra ett fortsatt bra PP.
Eric Norin - håller inte SHL-klass, bör rimligtvis fortsätta sin karriär på lägre nivå.
Rohdin - har haft sina bästa säsonger när han spelat i SHL-bottenlag, skulle nog vara bra för alla om han flyttar till IKO eller Leksand om de blir kvar i ligan.
Ölund - skulle vara intressant att behålla till en rimlig kostnad. Har en roll i PP och borde kunna få ut mycket mer.

Sen utgår jag från att man försöker bryta med några kontrakterade spelare, men omöjligt för oss att säga hur kontrakten är skrivna och vad spelarna vill göra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Att låta juniorer gå in i laget är positivt. Väldigt positivt.
Det är ju en av anledningarna till att vi har j o u lag. Men det kräver att de utväderas innan start så de håller nivån.
Men att göra en 4de lina för principens skull är inte rätt. Sedan utvärdera efter 4månader och då börja söka spelare på nytt - när marknaden är död.

Klart att det är lättare att hitta en spelare för 4de än 1eller 2 linan 4 månader in.
Men dessa kostar troligen fortfarande mer än att ha värvat dessa innan säsongen. Så det är ffa en chansning ekonomiskt.
Och om junisarna inte håller då? Då har ju dessa under 4 månader ”dragit ner” nivån i laget då de är på isen. Och sedan har man kanske skyldighet att skriva seniorkontrakt när de reglerna är uppfyllda på det - eller ännu värre redan från start? Då behöver de is-tid för att fortsätta utvecklas men konkurrens bort och kanske tar upp utlåningsutrymmet för andra spelare om det finns en Max-gräns.
Sedan att låta junisar glida in varje år betyder också att de som gick i 4de i fjol går i 3dje i år eller kickas, och de som nu går i flöde ska upp i 3dje nästa år eller kickas. Jag tror inte alls det blir hållbart.

Tänk om kört med solem, westfelt och asklöv i en fjärde i år och juniskedjan nu sist ska bli 4de nästa år. Det blir konstigt.

Då är det bättre att trumma på som nu. Låt dem slå sig in från junislaget i lugn och ro.

Sedan för att locka mer och därigenom bättre ungdomar till junisverksamheten kanske man ska börja mer aktivt att handplocka dessa från större radie, kanske utan för norden tom?
Ett Brynäs som levererar topp juniorer till seniorlag kommer att bli attraktivt. Ffa om de som kommer in och släpps av Bif kommer att bli handplockade av andra topplag.

Men att ha junisar i våra seniorlag, dam som herr, måste vara målet med verksamheten, men ingen självklarhet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Rohdin - har haft sina bästa säsonger när han spelat i SHL-bottenlag, skulle nog vara bra för alla om han flyttar till IKO eller Leksand om de blir kvar i ligan."

Hm, Brynäs är ett bottenlag....jag tror snarare att han är slut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Han nämnde väl det som ett tänkbart upplägg, sen om utfallet blir så är nåt annat. Konstigt att Sundlöv skrev kontrakt med Persson och Mannberg, plus ett ärvt kontrakt med Alcén, om planen vore som Campese säger. Då är fjärdekedjan redan full så att säga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Bra inlägg Peja.
Vad känner du ang snacket om rekryteringen av tränare/tränarstaben?
Intressant att se hur många åsikter vi garanterat kommer ha över vad Campese säger ang tränarfrågan.
Kommentera