Brynäs IF

705152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2047462

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Kom ihåg att Kohronen, Bjurling, Rahm m fl ansågs vara bra målvakter när de värvades (kritiken mot Rahm var att han använt anabola). Jag har sett Andrén (som han stavar sitt namn) många ggr de senaste åren. Har inte imponerat mer än fläckvis. Ska vi verkligen inleda nästa säsong så här? Med att värva en målvakt som inte hör till de bästa i SHL? Känns som om vi gör samma misstag igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
dacke72: Kan ju inte svara för var andra tyckte, men jag personligen var riktigt missnöjd på förhand med värvningar av Bjurling och Rahm. Korhonen hade man ju vissa förhoppningar på. Helt övertygad att Andrén(som han stavar sitt namn, men jag orkade inte krångla då jag skrev på mobilen) håller bättre klass. Dessutom är han väl nu tänkt som backup till Ersson. Sen kan man ju diskutera om Ersson är mogen att ta förstaspaden, men det är en helt annan diskussion.

www.eliteprospects.com/player/34212/viktor-andren

Killen har haft under 90% i räddningsprocent en säsong i sin karriär, annars legat stabilt på 91-92% Dessutom snittat runt 2 insläppta mål per match senaste säsongerna.

Ska man oroa sig för något nu så är det väl mer om vilken tränarstab det blir och om man lyckas hitta ett väl fungerande och vinnande spelsätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
dacke72: Räknandes Rahm som en bra målvakt? Var väl snarare uppror över det valet både utifrån dopningen och nivån.

Känns som samma personer skulle klagat om en dyrare målvakt hade lett till färre spets på utespelarna. Man kan inte få allt och tycker detta var ett smart val, skulle till och med föredragit en ännu billigare lösning från allsvenskan där det finns lovande målvakter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
dacke72: kan hålla med dig lite om att det är en chansning att satsa på Ersson/Andrén.
Ersson MÅSTE utvecklas och bli en toppmålvakt om det ska gå vägen. Andrén är en av ligans bästa andramålvakter om han får stå 15-25 matcher. Han klarar inte hålla en jämn nivå om han står fler matcher som jag ser det.

Men det är ju lite som Sanny/Svensson säger i sin podd. Är det något som alltid finns på marknaden under säsong så är det målvakter. Håller de inte så kan man täppa igen hålet och värva en ny målvakt. Frågan är om man har ryggraden för det i Brynäs?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
dacke72: När Rahm skrev på hade kan gjort 19 SHL-matcher och framförallt inte spelat hockey på 2 år. Det kan väl ändå inte jämföras med Aldén nu?
Kommentera