Brynäs IF

542339 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050127

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Ser med spänning fram emot hur Peter Andersson tänker spela i Brynäs. När uppgifterna om att han skulle ta över var jag skeptisk sett till hockeyn han praktiserat i Malmö, var rädd för att han bara var en Sundquist med bättre CV, men ändrade mig lite efter att folk med rätta påpekade att hans Örebro spelade en offensiv vägvinnande hockey. Kan mycket väl vara så att han anpassade sig efter Malmös ekonomiska kostym, som ju är mindre än Brynäs dito.

Det skulle vara intressant att höra den nya analytikern och Sundlöv samtala om backsidan. Något säger mig att en så insatt statistiker kommer att peka på att backar som driver spelet är värda mer och att Brynäs behöver fler sådana istället för stapla defensiva backar på hög. Tycker personligen att Bertilssons spelskicklighet är underskattad, men han är ju ingen pucktransportör eller någon spelare som verkligen sätter upp spelet i 5mot5. Den enda som hade de kvalitéerna i säsongens Brynäs var ju Söderström som garanterat lämnar. Som vanligt förbannat synd att man inte kan bygga vidare med en stortalang men det är hockeyns naturlag, antar jag.

Lyssnade på MIttmedias poddavsnitt med Adam och Sandström. Märks att Adam är objektiv och kunnig. Han är helt inne på vår linje på backsidan, tycker inte att Brynäs borde förlänga med Blomqvist och tycker att de borde försöka sparka många kontrakterade forwards.

Den enda som jag kan tycka får lite orättvis kritik är Sallinen. Nej, han är ingen andracenter och om han har betalt som det så är han överbetald, men han är en duktig spelare i alla spelformer och helt klart en väldigt kapabel tredjecenter, om Brynäs kan hitta en vass andracenter.
+9
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror vi, iaf till att börja med, får se PA agera ganska mycket som i Malmö och det är precis vad jag hoppas att dom som tog hit honom förväntar sig.

Personligen tycker jag det är väldigt naivt att tro att PA efter en försäsong ska göra Brynäs till ett topplag - det kommer inte att hända, inte med nuvarande trupp. Bulan kunde krama ur det ur spelarna men inte ens han gjorde det på en säsong. Det var år 2 som Brynäs gjorde ett tillfälligt besök på övre halvan.

Angående forwards så hoppas jag man bryter kontraktet åtminstone med JD och kanske Sallinen. Samt säger hej då till både Blomman och Danielsson

Är inne på samma linje som jag var förra året. Då skulle man bli ett offensivt spelande lag och exekutörer var rookiesar som klubbchef och sportdirektör och en tränare som stod för en riktig gnethockey. Omöjligt att få ihop.

På samma sätt tänker jag om nästa säsong: om Brynäs ska lyfta i tabellen hur ska man kunna göra det med samma spelare som tog oss till en 12:e plats. Nej, stora förändringar krävs.

Med PAs intåg kommer (förhoppningsvis) den nystart som man pratade om förra året. Perfekt läge att tacka av veteraner som Blomman och Danielsson. JD levde inte upp till förväntningarna offensivt och var horribel defensivt - en no brainer att bryta med. Gissar att han inte klarar av de högt ställda krav som PA sätter på spelarna.

Molin tycker jag är lite överskattad. Han gjorde stor succe i pp men var det tack var honom eller att han spelade med Rödin och Scott? Han fick många gratispoäng tack vare det, det var inte han som drev PP. En fingervisning om den teorin är ju att i 5 mot 5 var han medioker.

Tyckte ärligt att Brodecki var bättre i pp än Molin och hade Brodecki varit leftare hade han lika gärna kunnat spela i första pp. Om man tappar Molin tror jag man kan hitta en lika bra ersättare.

Vad ska Brynäs få in då? Att hitta ett komplement till Scott och Rödin tror jag man fixar. PA har i Malmö haft ganska storvuxna spelare kan man tänka sig att Brynäs (som har ett ganska småvuxet lag) försöker få in lite storlek?
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: det här med att Sallinen inte skulle kunna vara en andracenter köper jag inte. Han gjorde ändå 27 poäng vilket är 1 poäng mindre än färjestads andracenter Linus Johansson, som dessutom spelar med bättre spelare.

Av seriens alla centrar var det 15 som gjorde fler poäng än Sallinen. Och då var många av dem förstacentrar, 10-12 stycken för att vara höfta på ett ungefär.

Då ska man också komma ihåg att Sallinen under stora delar av säsongen spelade med spelare som inte producerade som Deschenau, Brodecki och Mannberg.

Sätter man Sallinen med två producerande ytterforwards så kommer han ösa in poäng. Det är min fulla övertygelse.
+8
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Hej. Håller med dig i detta, men det pratas ju en del nya centrar, kan dem inte använda Molin?(om han nu blir kvar). Har för mig att spelade center i Modo🤔 o gjorde en del poäng.
Kommentera