Brynäs IF

542336 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050133

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror vi, iaf till att börja med, får se PA agera ganska mycket som i Malmö och det är precis vad jag hoppas att dom som tog hit honom förväntar sig.

Personligen tycker jag det är väldigt naivt att tro att PA efter en försäsong ska göra Brynäs till ett topplag - det kommer inte att hända, inte med nuvarande trupp. Bulan kunde krama ur det ur spelarna men inte ens han gjorde det på en säsong. Det var år 2 som Brynäs gjorde ett tillfälligt besök på övre halvan.

Angående forwards så hoppas jag man bryter kontraktet åtminstone med JD och kanske Sallinen. Samt säger hej då till både Blomman och Danielsson

Är inne på samma linje som jag var förra året. Då skulle man bli ett offensivt spelande lag och exekutörer var rookiesar som klubbchef och sportdirektör och en tränare som stod för en riktig gnethockey. Omöjligt att få ihop.

På samma sätt tänker jag om nästa säsong: om Brynäs ska lyfta i tabellen hur ska man kunna göra det med samma spelare som tog oss till en 12:e plats. Nej, stora förändringar krävs.

Med PAs intåg kommer (förhoppningsvis) den nystart som man pratade om förra året. Perfekt läge att tacka av veteraner som Blomman och Danielsson. JD levde inte upp till förväntningarna offensivt och var horribel defensivt - en no brainer att bryta med. Gissar att han inte klarar av de högt ställda krav som PA sätter på spelarna.

Molin tycker jag är lite överskattad. Han gjorde stor succe i pp men var det tack var honom eller att han spelade med Rödin och Scott? Han fick många gratispoäng tack vare det, det var inte han som drev PP. En fingervisning om den teorin är ju att i 5 mot 5 var han medioker.

Tyckte ärligt att Brodecki var bättre i pp än Molin och hade Brodecki varit leftare hade han lika gärna kunnat spela i första pp. Om man tappar Molin tror jag man kan hitta en lika bra ersättare.

Vad ska Brynäs få in då? Att hitta ett komplement till Scott och Rödin tror jag man fixar. PA har i Malmö haft ganska storvuxna spelare kan man tänka sig att Brynäs (som har ett ganska småvuxet lag) försöker få in lite storlek?
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Brodecki bättre än Molin i PP?

Provocerar du nu? Där är jag beredd att sträcka mig så långt så jag istället för att säga ”jag TYCKER du har fel” måste säga ”du HAR fel”.... Dyngfel...

Sen tycker jag det är självklart att skriva kontrakt med Danielsson på REA liksom med Blomman som till rätt pris kan fylla en roll... Molin ska man försöka behålla men inte till vilket pris som helst. Deschenau borde man försöka lösa ut... Också tveksam till att Zetterberg kan hitta nivån liksom Lindelöf. Solem, Westfält känns oxå som kontrakt man kan försöka lösa ut... Asklöf kanske kan lånas ut...? Vi behöver ett par riktiga spetsförvärv till vår andralina samt en offensiv back av rang. Sen vore det ju mumma med Bertil...
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Till skillnad från farsgubben är ju inte Emil Molin en pucktransportör som för in pucken i zonen i PP, men när Brynäs väl har etablerat tryck är han nog lagets MVP i spelformen. Påminner lite om Jonas Nordquist som också var en bra problemlösare och playmaker i just PP.

Emser: Stämmer att Molin var center i MODO, den största orsaken till att han inte fick det förtroendet i Malmö verkar ha varit att en långtidsskada gjorde att han inte var i fysisk toppslag, och tydligen var han inte det i Brynäs heller. Det var flera år sedan han fick en hel försäsong och kanske är en riktig försäsong vad han behöver för att kunna centra nästa säsong. Samtidigt råkade han ju ut för en skada i slutet av förra säsongen så hans skadestatus är oklar för oss.

Johannes Hedberg: Det beror på att Sallinen inte är tillräckligt drivande i spelet. Greg Scott är många klasser bättre. Tror iofs inte Brynäs kan få tag på en till Scott, men andracentern ska inte vara så mycket sämre än förstacentern, tycker jag. Sen skulle säkert Sallinen bli bättre med klasspelare omkring sig, men det gäller ju egentligen alla i Brynäs förutom Danielsson som har spelat med lagets två överlägset bästa spelare.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Inte drev?? Har du sett nån match sen Molin kom till Brynäs? Det var ju honom man byggde spelet i PP kring. Såna där analyser som gör att man blir mörkrädd.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Får vi en backsida med
Bertilsson-Björk
Sigalet-Ingman
Andersen-Berglund
Lindelöf-Kihlström(eller är han borträknad?)

Lindelöf var inte bra ifjol men ge honom 1 år till som 7-8:e back...

Så tror jag att vi får vara nöjda...känns för mig betydligt bättre än ifjol...
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Är du allvarlig nu? Kommer inte du ihåg det katastrofala pp vi hade i början av säsongen. Det var ju inte ens tvåsiffrigt i procent. Att Malmös pp procent sjönk och Brynäs pp procent sköt i höjden just när Molin byte klubb, var det en slump enligt dig? Nädu, Molin gjorde underverk med pp, även om han naturligtvis hade hjälp av Scott-Rödin. Men som sagt, dom lyckades inget vidare innan Molin.
+4
Kommentera