Brynäs IF

542553 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050122

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Ser ingen anledning varför Brynäs inte kan bygga sitt lag på samma sätt som HV. Det finns ingen naturlag som säger att Brynäs ÄR ett bottenlag och måste därmed bygga sitt lag på ett visst sätt för att klara sig kvar i SHL. Hade Rögle resonerat så hade dom aldrig lyckats transformera sig från botten i SHL till att numera vara ett topplag (detta gjorde dom inom 2 säsonger).

Sen tror jag inte heller att Peters hockey, om man nu ska kalla den destruktiv, att det innebär att backarna ska vara renodlat defensiva och helst bara slå sarg ut. Bulans Luleå brukar också anklagas för att spela en tråkig ishockey, men det är själva spelsystemet som är det. Bulan ser ett stort värde i att ha många spelskickliga backar, eftersom man på så sätt snabbt kan ta sig ur motståndarens press.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Nej, du verkar se laget mer som Campese och Dacke...

Skämt å sido, värvningen av Berglund och snacket om Bertilsson tyder väl på att man anser att backar som sätter defensiven i första rummet prioriteras. Valet av PA är ett annat tecken.

Däremot finns inget likhetstecken med dåligt spelsinne och defensiva backar. Är oerhört glad att Lundgren är borta t ex.

Jag tror vi kommer att se backar som säkrar hemåt snarare än chansar framåt nästa säsong.

Brynäs kan nog bli ett mittenlag på sikt men jag tror att man har lång väg att vandra, till motsats mot vad du tror - därav Campese och Dacke-liknelsen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Ser med spänning fram emot hur Peter Andersson tänker spela i Brynäs. När uppgifterna om att han skulle ta över var jag skeptisk sett till hockeyn han praktiserat i Malmö, var rädd för att han bara var en Sundquist med bättre CV, men ändrade mig lite efter att folk med rätta påpekade att hans Örebro spelade en offensiv vägvinnande hockey. Kan mycket väl vara så att han anpassade sig efter Malmös ekonomiska kostym, som ju är mindre än Brynäs dito.

Det skulle vara intressant att höra den nya analytikern och Sundlöv samtala om backsidan. Något säger mig att en så insatt statistiker kommer att peka på att backar som driver spelet är värda mer och att Brynäs behöver fler sådana istället för stapla defensiva backar på hög. Tycker personligen att Bertilssons spelskicklighet är underskattad, men han är ju ingen pucktransportör eller någon spelare som verkligen sätter upp spelet i 5mot5. Den enda som hade de kvalitéerna i säsongens Brynäs var ju Söderström som garanterat lämnar. Som vanligt förbannat synd att man inte kan bygga vidare med en stortalang men det är hockeyns naturlag, antar jag.

Lyssnade på MIttmedias poddavsnitt med Adam och Sandström. Märks att Adam är objektiv och kunnig. Han är helt inne på vår linje på backsidan, tycker inte att Brynäs borde förlänga med Blomqvist och tycker att de borde försöka sparka många kontrakterade forwards.

Den enda som jag kan tycka får lite orättvis kritik är Sallinen. Nej, han är ingen andracenter och om han har betalt som det så är han överbetald, men han är en duktig spelare i alla spelformer och helt klart en väldigt kapabel tredjecenter, om Brynäs kan hitta en vass andracenter.
+9
Kommentera