Brynäs IF

713129 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2051726

Sv: A propósito de nada
Chanzone:

Jo, om det inte vore för att uppgifterna stämmer bra med den allmänna smittspridningen av sjukdomen med. För experter var det ju chockerande hur snabbt Corona spred sig med tanke på bekräftade smittade. Det här skulle förklara hur många blir sjuka utan att ha varit i kontakt med människor som inte upplevt symtom.

Precis som påvisas i artikeln visar en studie från New York precis samma sak: 86% av de smittade upplevda inga eller väldigt lätta symtom.

Mer och mer låter det här som en vanlig influensa med väldigt kraftig smittspridning. Skulle en vanlig säsongsinfluensa ha samma smittspridning skulle vi antagligen ha precis lika många svårt sjuka och döda.

Problemet med Corona är att den är så jäkla smittsam.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Oj, läste lite snabbt och slarvigt först. Misstolkade det hela. Ja, hoppas verkligen att det stämmer. Får vara nog med elände nu. Har själv äldre föräldrar med underliggande sjukdomsbild, så man är ju inte så kaxig nu.

Läste nån artikel om att Kinesiska regeringen nu förbjuder och vägrar att ta emot sjuka människor på sjukhusen. På så sätt rapporteras inga nya fall och huxflux så är tydligen smittan över där borta. Hoppas verkligen att detta inte stämmer. MEN man blir ju tveksam när man vet att dom redan har fifflat rejält med siffrorna på antal döda och sjuka innan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Det känn lite svårt! Ett ”nytt” virus som det saknas vaccin mot, klart att det drabbar många. Min fru som arbetar på äldreboende för gravt dementa har en boende som har bekräftad Corona dessutom två av hennes arbetskamrater varav den ena varit inlagd för andningssvårigheter. Hustrun har definitivt varit exponerad(oskyddad) för smitta. Hon har varit hemma sedan i onsdags för förkylningssymptom och övertemp. Jag själv har valt att arbeta hemma sedan I torsdags för irritation i halsen/halsont men ingen feber. Om vi haft samma symtom för ett år sedan hade vi gladeligen arbetat vidare. Inga tester, ingen vetskap, ingen vet egentligen hur allvarligt det är mer än att i princip hela jordens befolkning är mottaglig för smittan.
Kommentera