Brynäs IF

710892 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2052673

Sv: A propósito de nada
Huge: Har en känsla att du skulle känna helt motsatt om det var Brynäs som var i allsvenskan med Hellkvist som tränare. Klart det sker informella kontakter, frågan är snarare om det är rätt att föreningar ska få göra det utan någon slags kontakt med tränarens förening i förstaskedet. Om någon är kontraktsbunden och saknar möjligheten att ta sig ur det kontraktet borde det vara givet.

Och är det så radikalt förändrande förutsättningar?
Han visste när han skrev på att laget skulle bli plundrande om de missade uppflyttning och om han var orolig över den möjligheten kanske han borde säkerställt en SHL-klausul.

I NHL finns det ganska hårda regler kring när det är tillåtet att kontakta spelare och ledare som är under kontrakt. Det är en sak om dessa har utåtgående kontrakt, men har man kontrakt och det blir så här tycker jag inte att det är försvarbart att agera som Leksand eller Hellkvist gjort i detta fall. Om Hellkvist så gärna vill lämna bör dialogen ske internt med Modo och Leksand, det hade varit det "sjystaste".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: Nä, jag hade tyckt likadant om det gällt Brynäs.
Lika mkt som när nån påstått att han hade blivit lika sur och kritisk ifall det visar sig att Brynäs agerat på samma sätt när det gäller Stråhle.
Hellqvist anser uppenbarligen att han inte har kraft eller vilja att än en gång bygga ett nytt lag från början, hade det då varit bättre att låtsas som att allt är bra och "lura" Modo i nån sorts form av missriktad välvilja för att dom inte ska bli förbannade och ledsna?
Om Modo nu inser att det är kört med Hellqvist så är det väl bara att försöka komma överens med honom och få till ett så bra avslut som möjligt och som samtliga parter kan vara nöjda med, inklusive Leksand (om det nu blir hans nya arbetsgivare).

"Han visste när han skrev på att laget skulle bli plundrande om de missade uppflyttning och om han var orolig över den möjligheten kanske han borde säkerställt en SHL-klausul."

Håller med till viss del, men det är väl högst troligt att Modo inte hade blivit tillnärmelsevis så hårt plundrade på spelare om dom missat uppflyttning, som dom nu har blivit pga det som Coronan ställt till med.
Osäkerheten om hur framtiden kommer att se ut på spelarmarknaden är ju betydligt större nu efter Coronan än vad den hade varit under en normal säsong sas.

"Om Hellkvist så gärna vill lämna bör dialogen ske internt med Modo och Leksand, det hade varit det "sjystaste"."

Kan ju också vara så att dialogen initialt har skett internt, Hellqvist har märkt att Modo inte varit intresserade av att släppa honom oavsett vad det kostar.
Vad ska Hellqvist då göra, om han anser sig sitta i en rävsax?
Tja, glappa hos nån murvel brukar väl ofta vara ett effektivt sätt att få fart på skriverierna och därmed sätta lite press på motparten, även om det framstår som "osjysst".
Hur är det man brukar säga ibland: "Ändamålet helgar medlen"....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Kan Huge vara Leif Boork? Jag misstänker det starkt.
Kommentera