Brynäs IF

713162 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2052668

Sv: A propósito de nada
Lemp: "Sen Leksands agerande i detta tycker jag är uselt då man kontaktar någon som är kontraktsbunden utan klausul,"

Du är väl inte så naiv att du på allvar tror att inga lag har nån forma av informell kontakt med den part man är intresserad av, oavsett om denne är kontraktsbunden eller inte?
Här har ju en osannolik situation uppstått där Hellqvist nu fått radikalt förändrade förutsättningar i sitt jobb, jämfört med vad han hade när han skrev på kontraktet med Modo.
Är väl isf bättre att han i ett så här tidigt skede ändå är ärlig och redovisar hur han känner idag, med det förändrade läget, även om det kan framstå som omoraliskt och taskigt gjort mot Modo.
Nu har ju Modo ändå möjlighet att försöka lösa det här och få god tid på sig att hitta en ny tränare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Har en känsla att du skulle känna helt motsatt om det var Brynäs som var i allsvenskan med Hellkvist som tränare. Klart det sker informella kontakter, frågan är snarare om det är rätt att föreningar ska få göra det utan någon slags kontakt med tränarens förening i förstaskedet. Om någon är kontraktsbunden och saknar möjligheten att ta sig ur det kontraktet borde det vara givet.

Och är det så radikalt förändrande förutsättningar?
Han visste när han skrev på att laget skulle bli plundrande om de missade uppflyttning och om han var orolig över den möjligheten kanske han borde säkerställt en SHL-klausul.

I NHL finns det ganska hårda regler kring när det är tillåtet att kontakta spelare och ledare som är under kontrakt. Det är en sak om dessa har utåtgående kontrakt, men har man kontrakt och det blir så här tycker jag inte att det är försvarbart att agera som Leksand eller Hellkvist gjort i detta fall. Om Hellkvist så gärna vill lämna bör dialogen ske internt med Modo och Leksand, det hade varit det "sjystaste".
Kommentera