Brynäs IF

705141 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2052649

Sv: A propósito de nada
Huge: Klart man kan ha förståelse för Hellkvist och situationen som uppkommit där luften helt gick ur med tanken på att man inte fick kvala och lagbygget som han har varit med och byggt upp försvinner. Dock visste Hellkvist när han skrev på att det saknades en klausul och att det inte fanns någon garanti att Modo skulle bli uppflyttade, så tycker att han får acceptera läget utifrån lagt kort. Tycker även hans hantering av detta i media har varit lågt mot sin nuvarande arbetsgivare, hade räckt att inte kommentera uppgifterna.

Sen Leksands agerande i detta tycker jag är uselt då man kontaktar någon som är kontraktsbunden utan klausul, utan att haft någon slags tillåtelse från Modo och i stort sätt skapar en situation där Hellkvist mer eller mindre flyttar sitt fokus från Modo till Leksand. Hoppas verkligen att Brynäs kontakta Frölunda först och fick tillåtelse att diskutera med Stråhle.

"Däremot är det förstås så att Leksand kan vilja sköta det här snyggt, GM Thomas Johansson önskar säkert ha en bra relation till Modos sportchef Fredrik Glader, det borgar givetvis för bättre framtida arbetsklimat och relationer om klubbarna kommer överens via en slant som skickas från Dalarna till Ö-vik."

Här ett citat från det "nyktra" inlägget som du länkande. Tycker Leksands vilja att sköta det "snyggt" misslyckades innan det ens startade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: "Sen Leksands agerande i detta tycker jag är uselt då man kontaktar någon som är kontraktsbunden utan klausul,"

Du är väl inte så naiv att du på allvar tror att inga lag har nån forma av informell kontakt med den part man är intresserad av, oavsett om denne är kontraktsbunden eller inte?
Här har ju en osannolik situation uppstått där Hellqvist nu fått radikalt förändrade förutsättningar i sitt jobb, jämfört med vad han hade när han skrev på kontraktet med Modo.
Är väl isf bättre att han i ett så här tidigt skede ändå är ärlig och redovisar hur han känner idag, med det förändrade läget, även om det kan framstå som omoraliskt och taskigt gjort mot Modo.
Nu har ju Modo ändå möjlighet att försöka lösa det här och få god tid på sig att hitta en ny tränare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Ja, Brynäs framstår ju som extrema proffs och hedersmän i jämförelse med Leksand när man kollar på deras oerhört öppna värvningsförsök av Hellkvist och ställer det mot Brynäs & Stråhle.

Skrubben: Vi får tacka Dacke för Rödin och Scott, men annars gjorde han det mesta fel. Att Brynäs har så många spelare som inte håller SHL-klass under kontrakt beror enbart på Dackell. Vissa kontrakt är helt bisarra, särskilt "julklappen", men även många andra. Det som var så förbannat synd var att han skrev så många flerårskontrakt, känns som att det nästan skedde per automatik för att man babblade så mycket om 3-årsplanen hit och dit.
Kommentera