Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2052642

Sv: A propósito de nada
dAVydov: Börjar bli lite väl mkt övertoner och gnäll på Leksand nu, naturligtvis på grund av känslomässiga skäl och framförallt pga av Modos sanslösa oflyt kring det som Coronan har ställt till med vad gäller spelarflykt osv.
Jag kan ändå ha rätt så stor förståelse för Hellqvist, utifrån det han säger i egenskap av tränare och att han måste tänka på var nånstans han kommer att göra det bästa jobbet.
Länkar till nån som ser lite mer nyktert och objektivt på det hela...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag tycker det är många som kastar sten i glashus nu. Jagar inte Brynäs en assisterande kontraktsbunden tränare hos Västra Frölunda?
Problemet är väl snarare beslutet att inte tillåta kvalmatcher. Låtit Modo, Löven, OIK och Leksand göra upp i en rak hemma/bortaserie inför tomma läktare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Klart man kan ha förståelse för Hellkvist och situationen som uppkommit där luften helt gick ur med tanken på att man inte fick kvala och lagbygget som han har varit med och byggt upp försvinner. Dock visste Hellkvist när han skrev på att det saknades en klausul och att det inte fanns någon garanti att Modo skulle bli uppflyttade, så tycker att han får acceptera läget utifrån lagt kort. Tycker även hans hantering av detta i media har varit lågt mot sin nuvarande arbetsgivare, hade räckt att inte kommentera uppgifterna.

Sen Leksands agerande i detta tycker jag är uselt då man kontaktar någon som är kontraktsbunden utan klausul, utan att haft någon slags tillåtelse från Modo och i stort sätt skapar en situation där Hellkvist mer eller mindre flyttar sitt fokus från Modo till Leksand. Hoppas verkligen att Brynäs kontakta Frölunda först och fick tillåtelse att diskutera med Stråhle.

"Däremot är det förstås så att Leksand kan vilja sköta det här snyggt, GM Thomas Johansson önskar säkert ha en bra relation till Modos sportchef Fredrik Glader, det borgar givetvis för bättre framtida arbetsklimat och relationer om klubbarna kommer överens via en slant som skickas från Dalarna till Ö-vik."

Här ett citat från det "nyktra" inlägget som du länkande. Tycker Leksands vilja att sköta det "snyggt" misslyckades innan det ens startade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Känns ju lite som att Leman missar poängen totalt. Det handlar inte om att Hellkvist vill lämna utan hur det sköts. Okej att han vill lämna men varför går han ut i media och berättar om att vill till Leksand när han har kontrakt? Varför avböjer han inte bara att kommentera och tar det där internt? Det är så sjukt oproffsigt.

Nog har även Leksand agerat oproffsigt även dem, och det säger jag inte på grund av känslomässiga skäl. Som jag har förstått det ska de alltså ha kontaktat Björn innan de kontaktat Modo trots att han då har kontrakt. Tycker även Tjommes kommentarer i media om att bollen ligger hos Modo för att sätta press på dem inte heller är särskilt snygg. Tycker inte man ska kommentera tränare i andra klubbar överhuvudtaget, något som Sundlöv varit väldigt mån om gällande Peter Andersson, vilket jag är väldigt glad för.

En annan grej jag tycker är lite intressant är hur han snackar om att han har "tömt sig" i Modo. Hur tusan kommer det gå för honom i Leksand då undrar jag, för det om något måste väl ta på energin med tanke på hur det sett ut i den klubben senaste åren.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Nu får du börja växa upp Huge! Enligt rykten ville Hellqvist inte skriva kontrakt med Brynäs utan valde ett tre års kontrakt med Modo. Hade han haft moral så hade han sagt till Modo att jag väntar till efter säsongen så får vi ser vad jag står då. Nu kör han ett fulspel med Leksand där dom utnyttjar media för att få Hellqvist omöjlig i Modo. Det visar att Hellqvist och Leksand saknar en normal nivå av moral. Hata Leksand!
Kommentera