Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #206065

Hur ska Brynäs räddas?
Med anledning av Arbetarbladets artikel och uppmaning ger jag mina råd.

Först och främst ett erkännande från ledningen att laget är undermåligt Elitserien. Det är alldeles för tunt och kvalitetsfattigt. Erkänn misslyckandet. Erkänn att säsongen 2002/03 är ett sportsligt fiasko men att Brynäs som förening vill vara med och slåss med topplagen framöver.

I matchprogrammen till hemmamatcherna står det fortfarande att Brynäs eftersträvar att leda utvecklingen i Sverige. Det är vad jag skulle kalla för tomma ord. Försök istället motivera sponsorer att deras satsade slantar kommer att förvaltas till något. Inte bara i bra reklamplatser men också i bra spelare och ett bra lag.

Många har figurerat i klubben en lång tid. Inse att deras tid är över. In med nya krafter, nya tankar. I ledningen bl.a. genom en sportchef och på isen genom nya förmågor. Gör en ärlig satsning för att hitta tillbaka till toppen igen. Var tydliga i målsättningen.

Brynäs har själva försatt sig i den här situationen och jag är övertygad säsongen 2002/03 kommer att följas av fler tuffa år. Det tar tid att bygga upp ett storlag igen. Inse det och blicka framåt. Titta på dagens topplag och hur deras organisationer är uppbyggda. Hur har de anpassat sig efter utvecklingen? Jämför Färjestad 1960-80 med Brynäs samma tid. Jämför lagen nu. Ha i åtanke att Färjestad inte hade några fördelar i förväg gentemot Brynäs. T.ex. är Karlstad en mindre stad än Gävle, FBK är bildat efter BIF och ta Brynäs försprång (den oslagbara perioden 1964-80). Brynäs idag är där Färjestad var då - men i en nedåtgående fas.

Lägg arenabygget på is ett tag. Satsa istället på att modernisera laget, klubben och allt vad Brynäs heter. Brynäs är kvar på 1900-talet och det är inte hållbart.

//Cusken
Kommentera