Brynäs IF

705124 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064596

Sv: A propósito de nada
Carlo: Fast det är väl inte enbart J20 poängen. Det är ju inte jättevanligt att juniorer tar en fast plats i ett allsvenskt lag, det har Westfält varit 1,5 säsong. Westfält är dessutom draftad och har över 100 seniormatcher mot Birgerssons 14. Westfält har dessutom landskamper så sent som förra säsongen. Birgersson har aldrig gjort en landskamp. Så meritmässigt ligger Westfält långt före.
Min fråga var hur man kommit fram till att Birgersson ligger före Westfält?

Sen är Birgersson jättespännande och har visat mycket på dom få matcher han fått spela så jag har inget emot att han fått kontrakt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Westfält är mer meriterad och slog igenom tidigare men han verkar ha stagnerat i utvecklingen. Det är väl bra att släppa honom och hoppas han kan komma tillbaka i framtiden om han utvecklas rätt. Birgersson fanns i organisationen och verkar ha tagit stora kliv och har bra utvecklingskurva och för gammal för att spela juniorhockey. Så är väl en vettig förlängning för att bredda forwardsuppställningen. Dock eftersom han inte är junior längre kanske det behövs en lösning där han också lånas ut om han inte får tillräckligt med speltid.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Alltid kul med ungdomsmeriter men Birgersson har förmodligen redan gjort fler bra SHL-matcher än Westfält och har dessutom en mycket bättre skridskoåkning, vilket ju är viktigt i en fartliga som SHL. Om Westfält hade åstadkomma mer i Västervik hade det kanske varit intressant att satsa vidare på honom, deras schweizare Ken Jäger såg bättre ut varje gång jag såg dem spela, inte för att jag såg varje match men kanske 7-8 matcher under säsongen.

Angående Westfält så är väl frågan om han inte borde försöka flytta över pölen, att vara utfyllnadsspelare i ett av de sämre allsvenska lagen har nog inte gjort honom glödhet på den svenska marknaden och kanske skulle han passa bättre på liten is. Så som han spelade förra säsongen är nog Norge eller div1 mer aktuellt än SHL om han inte utvecklar sitt spel de kommande åren.
Kommentera