Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064597

Sv: A propósito de nada
Zzz: Alltid kul med ungdomsmeriter men Birgersson har förmodligen redan gjort fler bra SHL-matcher än Westfält och har dessutom en mycket bättre skridskoåkning, vilket ju är viktigt i en fartliga som SHL. Om Westfält hade åstadkomma mer i Västervik hade det kanske varit intressant att satsa vidare på honom, deras schweizare Ken Jäger såg bättre ut varje gång jag såg dem spela, inte för att jag såg varje match men kanske 7-8 matcher under säsongen.

Angående Westfält så är väl frågan om han inte borde försöka flytta över pölen, att vara utfyllnadsspelare i ett av de sämre allsvenska lagen har nog inte gjort honom glödhet på den svenska marknaden och kanske skulle han passa bättre på liten is. Så som han spelade förra säsongen är nog Norge eller div1 mer aktuellt än SHL om han inte utvecklar sitt spel de kommande åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Kan även tänka mig att man är i mer behov av en lovande yngre spelare på Birgerssons position och med dennes spelstil än vad man är i behov av nån med Westfälts spelstil.
Lite som att det växer fler Westfältar- än Birgerssontyper på våra träd, och då vore det oklokt att rata det vi har minst av, sas...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Alltid kul med ungdomsmeriter men Birgersson har förmodligen redan gjort fler bra SHL-matcher än Westfält"

Här håller jag inte med, Westfält var riktigt bra i Play In senast Brynäs spelade slutspel och avslutade även den säsongen bra. Birgersson har gått in och spelat när Brynäs i stort sett redan var avhängda från slutspel.

Dock är nog roten till problemet att vi inte kan ha båda spelarna i truppen att vi sitter med svarte petter (Alcén) tack vare Dackes snilleblixt att ge honom 3 år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Så är det, men man hade ju chansen att ta hem Westfält i slutet av förra säsongen men valde då Solem istället. Han har ju inte fått chansen att visa upp sig på samma premisser som Birgersson i Brynäs A-lag i motsvarade ålder.

Får Birgersson spela något kommande säsong så är det förmodligen i en fjärdekedja, kanske blir han utlånad till en allsvensk klubb och får troligen ingen framträdande roll. Om Birgersson eller Westfält är mest mogen att gå in och ta en roll i fjärdekedja kan vi bara spekulera om, men vi får förlita oss på att Sundlöv tagit rätt beslut.
Kommentera