Brynäs IF

705114 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064772

Sv: A propósito de nada
Huge: Det intressanta är hur spelarna då passade för Bulan/Anderssons hockey när han tog över jämfört med hur våra nuvarande spelare anses passa för samma spelsätt den här säsongen när Andersson tagit över.

Det var bla det jag menade.
Huruvida dagens trupp är bättre anpassade för den typ av hockey Andersson vill spela jämfört med den truppen Bulan tog har jag ingen aning om men hoppas du har rätt.
Dock är säkert Pettersson och Berglund spelartyper som Andersson gillar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: Håller med, Pettersson och Berglund är spelare som man naturligtvis har värvat för att dom passar in i Anderssons spelfilosofi.
John Persson är ju också en spelartyp som kommer att passa bra, redan när han värvades så hade nog Sundlöv klart för sig vilken tränartyp vi behövde.
Det är 3 nya spelare utifrån som har värvats med tanke på det spel vi vill spela, återstår väl bara Hedberg som väl har värvats för att stärka upp den mer offensiva delen av backsidan.
Om nu bara Bertilsson kunde ta sitt förnuft tillfånga och flytta hem när första barnet ska anlända, då ser det faktiskt oförskämt bra ut.
Blir det inte så, ja då borde det ändå finnas goda möjligheter att istället hitta nåt riktigt bra för de dyra pengar man annars hade fått lägga på Berra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Det var inte många som slog personbästa förra säsongen, tvärtom. En spelare som Ölund kan ju betydligt bättre men samtidigt farligt att ha en övertro till nuvarande truppen. Det kryllar inte av unga utvecklingsbara spelare heller, känns som att det också har varit ett problem i de senaste årens lagbyggen. Peter Andersson verkar steppa upp på den disciplinära biten och kräva mer professionalism av spelarna, det kommer nog ge en viss effekt, men det skulle behövas fler unga spelare som är orädda, hungriga och har potential att explodera.

Förmodligen är Brynäs inte lika attraktiva bland de mest eftertraktade talangerna som man var för några år sen, men Tom Hedberg är en riktigt bra värvning av Sundlöv. Hade dock gärna sett fler spelare som honom i laget, typ Norlinder (som gick till Frölunda), Hugo Gustafsson (SSK) och Linus Karlsson (oklart vart han hamnar) tillhör också den kategorin.

Westerlund är kanske inte lika vass som Norlinder, men tror ändå han skulle kunna utvecklas till en riktigt smart tvåvägsback. Ser mycket hellre honom än Mylläri på den sista backplatsen.

Kan även tänka mig att Brynäs är intresserade av Olesen som man säkerkligen har järnkoll på via nya tränarna. Det är väl sagt att han ska stanna i SSK men borde finnas SHL-klausul och hans situation är ju helt annorlunda mot typ Hugo Gustafssons.

Finns säkert många fler intressanta spelare i andra ligor, men SHL och Allsvenskan är de ligorna som jag följer så snappar mest upp spelare därifrån. Kan tänka mig att det finns en hel del intressant i Liiga för den som scoutar grundligt.

Skulle förstås även behövas fler färdiga spetsspelare i dagens lag, där hade jag testat med Bulan, men förstår samtidigt att detta kanske är en tid då man sparar mer på slantarna än vanligt. Mycket som är osäkert på den ekonomiska biten det närmaste halvåret.
Kommentera