Brynäs IF

710531 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2065249

Sv: A propósito de nada
Axle San: Enligt Expressen låg han i intervallet 70-90 tusen/månad föregående säsong. Nu har lönen med all sannolikhet höjts, ska vi gissa att han ligger på ungefär 100 k/månad nu? Dvs. snittlönen i SHL. En stor, stor miss av Sundlöv. Som jag varit inne på tidigare, han säger ofta i media att Brynäs inte kan göra så mycket pga att man sitter fast med många kontrakt. Det är förvisso sant, men jag är övertygad om att man hade kunnat göra betydligt bättre med det handlingsutrymme man trots allt hade.

Sundlöv har ändå signat Mannberg, Persson, Berglund och Pettersson. 4 stycken breddspelare. Slå ihop Mannbergs, Petterssons och Berglunds löner och värva en superspets för dom pengarna. Kostnaden för dom 3 spelarna är mer än vad exempelvis Rödin tjänar. Sen fyller man ut med en spelare som gått under radarn i Allsvenskan för en jättelåg lön som ”ersätter” Berglund. Typ en Zanetti. Och så lyfter vi upp Kvist eller Ljungkrantz istället för Mannberg. Så hade jag byggt laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: ”Slå ihop Mannbergs, Petterssons och Berglunds löner och värva en superspets för dom pengarna. Kostnaden för dom 3 spelarna är mer än vad exempelvis Rödin tjänar. Sen fyller man ut med en spelare som gått under radarn i Allsvenskan för en jättelåg lön som ”ersätter” Berglund. Typ en Zanetti. Och så lyfter vi upp Kvist eller Ljungkrantz istället för Mannberg. Så hade jag byggt laget.”

Jag hoppas att du skojar? ”En spelare som gått under radarn i allsvenskan för en jättelång lön” ”kvist eller Ljunggrens ersätter Mannberg” Jisses
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Håller med i stora drag, men om man tar bort både Pettersson och Mannberg så börjar man undra vilka som ska spela boxplay, med tanke på att flera BP-forwards redan är borta och Alcén kanske inte kommer platsa. Men det kanske å andra sidan hade gått att hitta någon sådan spelare i Allsvenskan.

Det som jag hade gjort nu är:
1) Ta in en billig allsvensk back (Westerlund)
2) Lägg resten av pengarna på en forward till andrakedjan. Ingen aning om hur långt det räcker, men om det inte räcker till en etablerad hade jag hellre chansat på någon ambitiös, vältränad och skillad ung spelare istället för att försöka något halvgalet som typ försöka matcha in Mannberg i andrakedjan. Linus Karlsson hade varit utmärkt men hade kunnat tänka mig typ Olesen också.

Sedan måste hade det varit bra att bryta några kontrakt också. Kanske går med billiga spelare som typ Solem, men det frigör ingen relevant summa i sammanhanget. Svårt att bli av med överbetalda spelare, särskilt pga covid-19, tyvärr. Den som vi får hoppas att KHL vill snappa upp är Sallinen. Jaedon kanske också går så småningom, men det får bli under säsongen och inte nu. Att Jaedon ska lyckas hålla en anständig SHL-nivå nästa säsong har jag svårt att se, men större under har ju skett.
Kommentera