Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2065332

Sv: A propósito de nada
Peja: Potentiella BP-forwards:
Ölund, Alcén, Solem, Persson, Scott, Molin.

Många lag i SHL låter toppspelarna i laget spela boxplay. Ser inte varför Brynäs inte ska kunna göra likadant. Alcén kanske får svårt att platsa, men med mitt upplägg skulle laget tunnas ut långt nere i hierarkin vilket skulle öka hans möjligheter att få spela. Åtminstone kan han vara 13:e-forward och bara spela BP, som han gjorde under Sunkan. Solem kan vara en påläggskalv i BP, liksom exempelvis Birgersson.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Möjligt att du har rätt. Jag tror att man har vant sig med att Brynäs har samlat onödigt många (begränsade) rollspelare på hög sedan BZ började värva dem till höger och vänster.

Min uppfattning är att Brynäs nuvarande BP-forwards, typ Mannberg, egentligen är ganska onaturliga BP-spelare som har utvecklats där genom coaching. Birgersson och kanske framförallt Kvist är intressanta råämnen för framtida BP-spelare, men det skulle nog underlätta mycket om det fanns rutinerade BP-spelare att para ihop dem med. En spelare som Mads Hansen hjälpte de yngre väldigt mycket i BP och man ska nog inte underskatta betydelsen av det.

Rödin och Scott är nog de enda som jag absolut inte vill mattas i BP; eftersom de är så totalt överlägsna bland lagets utespelare i 5mot5. Molin måste nog komma i bättre fysisk form igen för att han ska kunna spela så mycket men förhoppningsvis kommer han dit under den här försäsongen. Sen utesluter jag Jaedon och Danielsson som kandidater, av olika orsaker.

Persson och Sallinen kan nog göra det bra. Alcén och Solem tänker jag bort, de borde inte platsa.

Ska bli intressant att se vilken roll Adam Pettersson kommer att få. Rent spontant låter han som en bra kandidat att spela tillsammans med yngre förmågor. Min känsla är att Sundlöv delvis har tagit in AP och Berglund för att försöka ändra den berömda "kulturen" i laget, han påpekar alltid hur vältränade och proffsiga de är.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Pettersson ska tydligen vara bra i boxplay också. Sen Mannberg över Solem
Kommentera