Brynäs IF

705120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2068103

Sv: A propósito de nada
Peja: Du blandar ju äpplen med päron som många andra gör.
Sportslig rättvisa och ekonomisk rättvisa är två olika saker här, som inte ska sammanblandas.

Sportslig rättvisa hade varit att låta kvalspelet få genomföras, trots utebliven publik.
Det är EN diskussion.

Ekonomisk rättvisa utifrån rådande omständigheter är att låta Leksand och OIK få samma rätt till ersättning som man gett till lagen 1-10 i tabellen samt de AS-lag som skulle ha kvalspelat.
Det är en annan diskussion.

Svårare är det väl inte, eller?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Sportslig rättvisa hade varit att ge Leksand och Oskarshamn pengarna, flytta ner dem till Allsvenskan och låta Modo och Björklöven spela i SHL. Det utfallet är mer sannolikt än beräkningen av den ekonomiska kompensationen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Det finns ingen SHL-klubb som budgterar med kvalspel och ingen som vill komma dit. Om Brynäs hade varit ännu sämre förra säsogen hade man alltså fått 3 miljoner till i klubbkassan. Rimligt? Nej.

Som jag skrev i senaste inlägget kan man också undra varför Leksand och IKO ska få alla SHL-miljoner som kvalvinnarna tilldelas 20/21 bara genom att vara SHL-klubbar. De allsvenska klubbarna som berövades möjligheten att kvalspela borde definitivt få ta del av den kakan. All historisk data visar dessutom att allsvenska lag slår SHL-klubbar relativt ofta. Det var knappast 95/5-fördel till Leksands och IKO:s fördel.
Kommentera