Brynäs IF

712755 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2068107

Sv: A propósito de nada
Wilhelmsson: Att gilla läget är förstås lätt för Leksand och IKO. Det finns definitivt ingen fakta som visar att de med 100% säkerhet hade klarat sina SHL-platser. Historiken visar snarare att åtminstone en SHL-klubb brukar åka ur. Sen förstår jag att SHL ser om sitt eget hus, men Hockeyallsvenskan är ju antingen världens sämsta förhandlare eller en organisation som man kan köra över hur enkelt som helst.

Sen kan jag förstå att Leksand och IKO fick behålla platserna, men det är omständigheterna som är skamliga. De har liksom vunnit storkovan på lotto men ändå fortsätter man att strö pengar över dem. De hockeyallsvenska klubbarna som inte fick en chans att kvalificera sig till SHL borde ha kompenserats bättre ekonomiskt och pengarna borde självklart ha tagits från de två föreningar som fick gratisplatser utan att behöva spela om det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Men man kan inte ANTA en massa saker pga historia, nu spelar dom i SHL och det blir en ny chans för kval till våren.

Sen vet jag inte om SHL ser om sitt hus, ersättning för uteblivna intäkter med anledning av Corona betalas ut av staten och inte SHL.

Sen kan man diskutera om vilka som ska ha ersättning eller inte, tycker det är skumt att skattebetalarna ska betala fast nästan alla klubbar visar ett plus i bokslutet.
Kommentera