Brynäs IF

709922 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2068112

Sv: A propósito de nada
Wilhelmsson: Ja, att Leksand och Oskarshamn överhuvudtaget har ansökt om dessa pengar säger mycket om deras föreningar. Leksand har ju mycket smutsigt i sitt bagage och förhoppningsvis tar UG upp även detta i framtida avsnitt när de granskar hur företag, organisationer, föreningar och privatpersoner har utnyttjat statens stöd för uteblivna intäkter i samband med covid-19.

Det som jag menar med Hockeyallsvenskan har blivit överkörda är att hockeyförbundet, med bland annat Jonas Bergqvist i styrelsen, var helt kompromisslösa gentemot Hockeyallsvenskan i sitt beslut. OK, inga lag kan gå upp, men som jag har uppfattat det får klubbarna som inte fick chansen att gå upp heller ingen som helst ekonomisk kompensation. Som jag skrev i tidigare inlägg hade det varit väldigt rimligt om IKO/LIF behövt dela med sig av nästa års SHL-tv-pengar, och jag tror att det är en sån sak som Hockeyallsvenskan hade kunnat åstadkomma om det hade varit en kraftfullare organisation. Jag tror alla förstår att det inte går att uppnå total rättvisa i detta läge, men från hockeyhåll har man ju inte gjort något som helst försök att kompensera de allsvenska klubbarna, så man har ju inte på något sätt försökt att hitta den mest rättvisa lösningen heller.

Däremot fortsätter Leksand/IKO att roffa åt sig stålar från alla möjliga instanser. Som sagt, de har ingen skam i kroppen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Så varför ska just Leksand och Oskarshamn förnekas samma rätt till ersättning som övriga SHL-lag har fått, bara för att ersättningsberättigade AS-lag inte har kompenserats med mer pengar än vad dom ev redan har fått?
Isf ska väl INGET av övriga SHL-lag ha ngn ersättning, om det ska vara rättvist.
Om nu lag 1-10 får ersättning för uteblivna slutspelsintäkter så ska väl i rättvisans namn även lag 13 och 14 ersättas för uteblivna kvalspelsintäkter om det ska vara nån rättvisa.
Håller förstås med om att Timrå och Löven borde kompenseras på åtminstone samma sätt som Leksand och Oskarshamn, att det inte skett är däremot en annan diskussion och knappast de senares fel men ändå verkar dom få bära hundhuvudet för nåt dom inte har bestämt.
Kommentera