Brynäs IF

705125 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2068122

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Ja, alla matematiska modeller är ju skräddarsydda för att passa SHL. Det som jag menar med att SHL har sett om sitt hus på ett bra sätt och att Hockeyligan har blivit överkörd. Leksand och IKO är inga riktiga SHL-lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu är dom ju det , tyvärr, men när Corona stoppade allt spel tillhörde Leksand o Oskarshamn allsvenskan. Fast det bryr sej väl inte SHL om
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Det som jag menar med att SHL har sett om sitt hus på ett bra sätt och att Hockeyligan har blivit överkörd. Leksand och IKO är inga riktiga SHL-lag."

Förstår din moraliska invändning här, problemet blir då hur man skulle ha löst frågan för att få nån sorts rättvisa när det gäller huruvida Leksand/IKO skulle var mer "riktiga SHL-lag" än vad Timrå och Löven är?
Enda sättet är ju isf att tvångsnedflytta både Leksand och IKO, men då uppstår nästa orättvisa: varför ska dom tvångsnedflyttas när dom sportsligt har kvalificerat sig för kvalspel och därmed chans att förbli ett SHL-lag?
Alternativet är väl annars att tvångsuppflytta Timrå och Löven och därmed utöka SHL till 16 lag, vilket i sin tur hade varit orättvist mot övriga AS-lag som hade chansen att kvala sig till SHL-spel.
Man skulle redan från början ha tillåtet kvalspel utan publik, det hade nog varit så nära 100% rättvisa som man öht kunnat komma.
Kommentera