Brynäs IF

545188 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #2068172

Sv: A propósito de nada
Mattson: Men sedan efter kvalet skulle ju med någorlunda stor sannolikhet någon av de sämsta lagen i SHL åkt ur. Och förlorat mycket, mycket, mycket mer. Dra av denna ev förlust lite snyggt fördelat från den fiktiva summa de ska få (and then some... och ge till HA).
-> Man kan tycka: ”men vi vet inte att det skulle ha blivit så, kanske ingen skulle ha åkt ur”. Så alltså inget avdrag för ev ANTAGNA negativa prestationer. Hmm OK. Eller...

Men alla topplagen som ska få extra tillskott för att några av dem skulle ha tjänat mer på att ev få fler än 2 hemmamatcher? Utan att presterat för att få fler matcher vet vi inte heller här hur det skulle ha gått för resp lag. Alltså tillskott för ANTAGNA positiva prestationer skulle nu istället vara OK?

Ha samma princip för ANTAGNA positiva och negativa scenarier. Behandla bägge gissningslekarna likartat.
HORRIBELT
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: "Utan att presterat för att få fler matcher vet vi inte heller här hur det skulle ha gått för resp lag."

Precis.
Och det är just därför som man heller inte har försökt bedöma hur det skulle ha gått för resp lag och istället valt att fördela lika mkt pengar till lagen inom samma grupp sas. Då blir det ju iaf mest rättvist, om man nu har bestämt sig för att dela ut ersättningar öht.

Lag 1-6 får 5.3 mille vardera
Lag 7-10 får 4.4 mille vardera
Lag 11-12 får ingenting
Lag 13-14 får 3 mille vardera

Om du nu har nåt bättre och mer rättvist förslag på hur man borde fördela pengarna utifrån förutsättningen att allt ändå blir en gissning om hur det skulle ha gått för resp lag, så kan du väl presentera en sån lösning.
Kommentera