Brynäs IF

545188 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #2068173

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: "Utan att presterat för att få fler matcher vet vi inte heller här hur det skulle ha gått för resp lag."

Precis.
Och det är just därför som man heller inte har försökt bedöma hur det skulle ha gått för resp lag och istället valt att fördela lika mkt pengar till lagen inom samma grupp sas. Då blir det ju iaf mest rättvist, om man nu har bestämt sig för att dela ut ersättningar öht.

Lag 1-6 får 5.3 mille vardera
Lag 7-10 får 4.4 mille vardera
Lag 11-12 får ingenting
Lag 13-14 får 3 mille vardera

Om du nu har nåt bättre och mer rättvist förslag på hur man borde fördela pengarna utifrån förutsättningen att allt ändå blir en gissning om hur det skulle ha gått för resp lag, så kan du väl presentera en sån lösning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge:
Hej magistern, här har du facit:

Ge lag 1-10 1.4 MSEK vardera för 2 hemmamatcher som man VET att de missat - a 700 kSEK styck. Ersättning för fler matcher baserar sig på drömmar och önsketänkande. Varför ska de få pengar för matcher man ”hoppats få”. Dumheter. Lägg resten av bidraget på något viktigare.

Vad gäller lag 13-14 så är det direkt stötande om de skulle bli belönade för att de inte klarade av att säkra 11-12:e platserna. De hade normalt fått en ”lott” med uppsidan av fler hemmamatcher men märk väl - då ingick som ett villkor i ”lotteriet” den stora faran av att åka ur med katastrofala ekonomiska följder. En form av rysk roulette. Nu avbröt man ”lotteriet” utan att spela innan det kördes igång. Man kan sedan inte både ha kakan och äta den. Faller risken för degradering bort gratis så kan man inte heller räkna med att få ersättning för uteblivna matcher som man SLAPP ATT SPELA. OBS! som de SLAPP ATT SPELA (#hakakaändåätakaka, #journalisternasgullelag, #trottoarförsäljning).

Summasummarum:
Topplagen har förtjänat 1.4 MSEK vardera - inget mer. Lag 13-14 har arbetat ihop till 0 SEK (så även lag 11-12). Den enda biten som är komplicerad är att Modo och Björklöven borde få 50% av lag 13-14s TV-pengar - vilket dock är svårt att lösa. Det är stor sannolikhet att om kvalet genomförts som tänkt så skulle nog minst ett av lagen Leksand och Oskarshamn vid det här laget sett det som en ren önskedröm att åtminstone få ha kvar 50% av de pengarna.

Nuvarande förslag är HORRIBELT
+5
Kommentera