Brynäs IF

545188 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #2068196

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: SHL-spelarna har väl kontrakt som gäller för spel i SHL och inte i AS eller nån annan position utanför SHL, som du hävdar.
SHL-lag som ska kvala är därmed ett SHL-lag under hela kvalspelet och blir ett AS-lag eller behåller SHL-statusen först när kvalet är avgjort.
Hade SHL-laget räknats som ett lag i en position utanför SHL när man går in i kvalet så skulle ju spelarna i det laget kunna byta klubb innan kvalet startat och hävda att man inte längre är bundna av sitt kontrakt, eftersom kontraktet bara gäller för spel i SHL och inte i nån position utanför SHL.
Lite hårklyveri men juridiskt sett så borde det mao vara solklart att SHL-laget är ett SHL-lag ända till kvalspelet är avgjort och inte till kvalspelet startar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Vet ej detaljerna i någons spelarkontrakt men antar att det även ingår någon referens till ett datum som visar längden på kontraktet och att det vanligtvis sträcker sig över HELA säsongen inkl ev slutspel eller kvalspel. Därefter OM laget till säsongstarten på hösten ska spela i en lägre liga - träder först då ev klausulen i kraft så att spelaren t ex har rätt att söka sig vidare. Har för mig att väldigt få kontrakt normalt löper ut innan hela säsongen är HELT färdigspelad (inkl slutfört slutspel/kvalspel). Detta argumenterande är helt irrelevant som bevis vare sig för eller emot om lag 13-14 tillhör SHL i början på kvalserien eller inte.

Har du någon konkret information som motsäger ovan vore det intresant att ta del av fakta för att lära sig hur det egentligen funkar? Jag däremot är en lekman som inte läst ett spelarkontrakt någonsin så jag vill gärna lära mig.
+2
Kommentera