Brynäs IF

705156 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2070287

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Backsidan svag, solsting? Den är långt ifrån svag dock något baktung, min gissning är att vissa backar kan bli mer offensiva med ny ansvarsfördelning
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lunkan: Jag tycker det. Och det baserar jag på att Brynäs har byggt sin backsida på ett väldigt omodernt sätt. Numera bygger inget lag i SHL sin backsida på samma sätt som Brynäs gjort. Du får gärna gå igenom statistiken från säsongen 18/19 och sedan återkomma med argument för varför Brynäs bör bygga sin backsida på samma sätt säsongen 20/21.

Exempelvis har Växjö en uttalad målsättning under denna silly att man vill göra den mer spelskicklig. Dom hade också en väldigt namnkunnig backsida förra säsongen, men alldeles för lite spelskicklighet. Det problemet har dom identifierat och vill nu åtgärda. Förvånar mig inte om vi sitter här om ett år och Sundlöv säger exakt samma saker som Evertsson i Växjö gjort i år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkan: Om PA coachar fel kan den bli väldigt baktung, men om han nyttjar spelskickligheten hos Nyberg, Hedberg och Björk kan den nog bli väldigt bra. Kommer dock bli några tunga namn som petas i så fall. Jag gillar att vi har fått in lite size i laget, Nyberg, Björk och P.Berglund är samtliga 190 eller mer. Bertil står för fysiskt spel och Persson är också en fysiskt stark spelare. K.Berglund och Pettersson tror jag är spelare som ska vara jobbiga att möta men också hjälpa till att återuppbygga vinnar- och träningskulturen kring laget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkan: Jag är lite nyfiken på Nyberg. Vad har han för offensiva kvalitéer? Enligt Sundlöv ska ju han få en mer offensiv roll i Brynäs än han haft tidigare.
Kommentera