Brynäs IF

710644 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2072438

Sv: A propósito de nada
Peja: Det jag menar är vi får anta att Campese i det här läget kompletterar organisationen med det som han anser är nödvändigt och har budget för det. Det är ju omöjligt för dig och mig att sitta på distans och göra det. Jag förutsätter att man tagit hänsyn till alla tänkta scenarion gällande ekonomin denna säsong. Skulle det visa sig att man gjort annat får vi veta det efter säsongen eller om det kommer mer info runt det vid årsmötet.

Fast Dacke har ju inte bollats runt på det sättet, han var involverad i juniorsidan, blev ass tränare i a-laget fick sparken tillsammans med Jonsson, kom in i styrelsen, blev rekryterad som GM. Sen vad man valde att kalla honom förra året är ju egentligen irrelevant. Han var rätt prestigelös ändå måste man säga. Jag vet inte många direktörer som skulle arbeta kvar efter dom förutsättningarna. Dom flesta i näringslivet skulle sitta hemma med lön och rulla tummarna.
Jag har precis som du ingen aning om hur skicklig spelarutvecklare Dacke är, men jag har ingen anledning att tro att Sundlöv rekryterar en person han inte anser lämplig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Om man diskuterar Dackells roller och om klubben eventuellt har gett honom roller "därför att.." är det väl inte irrelevant vad han kallades och för den delen sysslade med under fjolårssäsongen?

Jag tror att Sundlöv betraktade Dackell som en smidig ersättare på Molins post som spelarutvecklare. Han behövde ju något att göra och kan säkert göra ett hyggligt jobb där. Konstaterar att jobba med den individuella utvecklingen är raka motsatsen till den översynen av den sportsliga organisationen som han bara för något år sedan var som klippt och skuren för enligt Campese. Om Dackell skulle visa sig inte gilla att vara spelarutvecklare, alternativt inte vara skicklig på det, så kan han ju alltid få någon annan roll i klubben. Ungefär så tror jag Brynäs resonerar, enkel och smidig lösning som eventuellt kan gå hem.

Noterar även att det finns elitcamper som fokuserar på individuell utveckling för talanger, men någon person därifrån lär ju inte ha varit aktuell för rollen som spelarutvecklare i Brynäs. Om nu den rollen är så otroligt viktig kan man argumentera för att Brynäs borde jaga de bästa inom branschen. Rent krasst är det mycket troligt att Dackells fokus kring spelarutveckling kommer vara väldigt likt hur Sjödda och Molin ser på saken, alltså de nya tränarna för J18 respektive J20. En person utifrån med ett helt annat perspektiv hade kunnat utvecklat den biten på ett helt annat sätt.
Kommentera