Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2072602

Sv: A propósito de nada
Vet inte, tycker nog kompisförening är orättvist. Det är väl bara Dackes tjänst som känns lite konstig.

Sundlöv - Mycket kompetent sportchef
Ove - Verkar ju ha gott rykte som spelarutvecklare
Sjödda - Måste väl anses vara meriterad för en juniortränare.

Utöver det så har vi Campese och helt tränarteam utifrån.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Davey85:
”Vet inte, tycker nog kompisförening är orättvist.”

Campese satte Dackell på posten som sport-dirre.
Där och då köper jag det.
Bra övergångsval då Dacke hade som uppgift att lägga grunden för 3årsplanen och nu satt på info.
Inget konstigt.

På detta säger Campese att det är genom rätt värvningar man ska nå målen.
När man anställer någon måste man titta på behovet och avkastningen av investerad krona i den personen. Behövs det och kan räknas hem det på något sätt så anställ.

Dacke behöver - enligt 3årsplanen - en dam och en herr ansvarig.
På herr-sidan jagar han då hem Sundlöv - oavsett om han är bäst på marknaden och utan hänsyn till förra gången i Bif då många (där och då, enligt mig, oförtjänt) kritiserade honom. Varför just Sundlöv? Var han det bästa?
Erika Grahm som egentligen också är utsocknes även om hon redan fanns där tas in på damsidan. Dacke chef för båda, Erika fyllde posten väl. Sundlöv?
Dacke behöver också en spelarutvecklare - säkert också identifierad som nödvändig enligt treårsplanen. Molin plockas hem. Var han den bästa på marknaden, handskuren för den rollen? Ja då valde man bäste man gör jobbet. Tumme upp Dackell.

Det är nu det händer och det jag kritiserar iom kick av Magnus.
Iom bra ledarskap med framförhållning, ffa om det finns en 3årsplan, så gör man risk analys. Behov av att kicka tränare bör vara en sådan risk.
1. Man ser till att det finns ”riskpeng” så man inte tvingas att köra huvudet i väggen.
2. Man identifierar risken med att det inte finns någon ledig tränare på marknaden eller datum för byte passerats för säsongen och vad man gör då.
Grejen verkar historiskt vara att låta personer inifrån kliva upp tillfälligt. Både Sjödda och Magnus själva tex. Nu senast säsongen också. Fine.
Men.. ..Dacke vill inte/får kicken. Så den posten behövdes inte som ändå treårsplanen identifierat. ok!
Molin flyttas om från spelarutvecklare. Behovet av tränare var större än behovet av spelarutvecklare - fine! Jag köper det 100% då jag ansåg en leg. psykolog vore mer lämplig redan innan Molin kom tillbaka än en extra tränare.
Nu behövs dock inte spelarutvecklaren och/eller Dacke saknar kompetensen att axla den rollen. Så då skapas advisor-tjänsten för Dackell - istället för att bli spelarutvecklare.
Det konstiga NU är att Molin blir j20 tränare - bra för den rollen, vet ej, men knappast brist på kompetens gissar jag.
Men tydligen var Molin inte bästa valet för spelarutvecklarrollen, fast han i en tid av reboat och ombyggnation av organisationen handplockades till en roll han var klippt och skuren för. Hmm...
Ja, och den där advisor-rollen behövs inte längre för nu har vi Peter med handplockar gäng. Köper det till 80%. Då kliver Dackell på rollen som spelarutvecklare, den som Molin handplockades till, och som Dacke själv inte kunde fylla då dirre-posten ej längre var aktuell. Men nu klarar han den parallellt med scoutinrollen (som han förövrigt stank på). Hm..
Ok, sen har vi sjödda. Han hade kontrakt med Bif då man friställde honom.
Fanns inget behov då - fine, köper det. Även om internrockarder borde påvisat annat. Men fine.
Nu behövs en ny tränare för junisarna och Sjödda värvas tillbaka. Åter bäst man för jobbet? Det saknas iaf inte kompetens, men en kompetens som även självklart kostar pengar. Jag anser förövrigt fortfarande att det inte var sjöddas ledarskap/kompetens som var orsaken till hans stövelavtryck i arselet.

Så i detta, Molin var inte bästa valet för en den roll som spelarutvecklare han plockades till. Rollen var faktiskt inte så viktig heller så varken Magnus eller Dacke behövde ta den,
Dacke ska nu var scout som han stank på och spelarutvecklare som är en roll som blinkarförbi - behövs den eller är den iaf inte så viktig att dackevtrotts allt kan hantera den samtidigt som scoutungen (lite som jag ansett från början)?
Kunde inte Dacke bli junistränare istället för Sjödda då?
Och man handplockade någon för spelarutvecklarrollen, GÄRNA leg,psykolog i grunden.
Men nej, vi tar in Sjödda istället.

En sportdirre och advisor från läktaren var onödiga poster - Campeses ansvar 100%
Dackell är uppenbart felplacerad även nu.
Molin och Sjödda är ju uppenbart inkvoterade till nuvarande roller då Molin behövdes som spelarutvecklare och Sjödda var överflödig då Dackell fanns.
På detta anser jag inte att Sundlöv gjort ett bra jobb.
Hur har han förstärkt forwardsidan? Jo faktiskt bara genom Bulan - och honom hade han inte råd med då, utan Campese bad sundlöv att öppna plånkan så skulle Campese be om påfyllning utifrån från företag och supportrar. Ja jag stoppade in jag också, men muttrar. Men det är lika dyrt att se ett lag förlora som det är att se dem vinna. Vinna ger mig dock en glädje utmed vägen.

Så jo, nog bör vi kunna se bif som en kompisförening utan mothugg.

Och jag är personligen någon på det som vill avverka Campese, då jag anser det inte håller att prata om mål, saknar kompetensen och agera istället som det vore lekstuga,
vilket jag tycker han gör.
Det handlar inte om att jaga och svartmåla individer utan rätt kompetens på rätt plats..

Och förtydligande Molin och Sjödda är troligen bra val för j-lag, men fan i helvete inte utifrån HUR de hamnat där och VARFÖR.
Men Dacke, sundlöv, Molin och Sjödda kan inte klandras för att de accepterat att jobba där de nu gör - det klandrar jag Campese för!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey85: Det som jag ifrågasätter är varför både Sjödda och Ove anses vara bättre lämpade juniortränare än Mats Bäcklin, som Brynäs har valt att dumpa. Bäcklin har gjort 12 säsonger som huvudtränare i Brynäs J20 uppdelat i två sejourer, mellan dem var han assisterande tränare i Djurgården, Leksand och AIK.

Är det verkligen givet att Sjödda och Ove är bättre lämpade än Bäcklin som juniortränare? Om man bortser från spelarmeriter en sekund och kollar på vad de har uträttat i båset.

Jag känner ganska många som har haft Bäcklin genom åren och det är i regel väldigt bra vitsord han får. Nu blir han alltså ersatt av Ove Molin, som själv är ganska öppen med att han egentligen vill jobba som spelarutvecklare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey85: Hålkef med, det är faktiskt bara Dacke som känns lite malplacerad i organisationen men alternativet är nog att han sitter hemma och rullar tummarna med full lön.
Kommentera