Brynäs IF

551220 inlägg · 7747 ämnen

Inlägg #2083094

Sv: A propósito de nada
Anderséns försvar kring anmälan

"Niclas Andersén: Min upplevelse är att Rydahl går mot lös puck i sarghörnet, och jag går ut med syfte att vinna puck. Han skickar iväg pucken i samband med att jag kommer fram. Enligt video som är bifogad ser vi att det är 0,4 sekunder mellan att Rydahl skickar pucken till jag tar kontakt. Jag har mina bägge skridskor i riktning mot situationen, med vikt på bägge fötterna och riktar min kraft rakt mot kropp, varpå Rydahl hoppar undan efter han spelat bort pucken. Med andra ord har jag mindre än 0,2 sekunder på mig att avbryta mitt tacklingsförsök vilket måste anses fullständigt orimligt att begära av mig."

var nog mest oturligt.
+16
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Charles:
En missad boarding av en Andersén som är sen in i situationen mot en Rydahl, vars skridskoåkning är okontrollerad..smällen tar utsidan knät på Rydahl. Medvetet eller inte från Andersén......??Hade Brynäs vunnit matchen med Färjestads kapten kvar på isen? Andersén är en opolerad back, (en typ av Tollefsens kaliber) Tollefsen satte in många oschyssta tacklingar över hela banan...........
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Håller med. Motiveringen av DN är tydligen att A kommer in i tacklingen med böjt vänsterknä och vilka spelare har INTE böjda knän när dom tacklar, om man nu inte hoppar in tacklingen?
Syns ju på bilderna att A ändrar åkriktning åt vänster strax innan tacklingen och båda knäna är lätt böjda i tacklingsögonblicket.
Nä, det där var nog en av dom hårdaste bedömningarna jag läst från DN, kan heller inte se att A medvetet försöker knäa Rydahl via knä mot knä.
Initialt, när jag såg tacklingen i repris och läste att den var anmäld, så var jag rätt säker på att det isf handlade om en hög klubba mot huvudet då A:s armar/handskar såg ut att vara uppe i ansiktet på Rydahl.
+4
Kommentera