Brynäs IF

705140 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2088836

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Tror du inte Spanien hade fler avslut/avslutsförsök än motståndarna i de matcherna där motståndarna i stort sett aldrig fick låna bollen? Spanien hade väl alltid fler målchanser i dessa matcher när de var som bäst?

Om många avslut gör att man riskerar många spelvändningar mot sig - varför har inte Brynäs fler spelvändningar när motståndarna pepprar skott på Brynäs?

Förstår att backar som skjuter på första täck från blå riskerar spelvändningar mot sig, men det är ju bara en typ av avslut, finns många andra avslut.

Det som oroar med Brynäs är att man får många skott mot sig från skottsektorn, som Skrubben var inne på har man haft flest skott från skottsektorn av alla lag hittills. Det kan man inte förklara bort med att "motståndarna skjuter mycket mer än Brynäs från dåliga lägen" och så vidare, Brynsä försöker naturligtvis också skjuta från skottsektorn.

Skulle vara intressant att se statistik över vart lagen har pucken i Brynäs matcher. På en del personer här inne låter det som att Brynäs snurrar runt och letar avslutslägen mycket mer än alla lag man möter, men det är inte alls den bilden jag har av Brynäs. Minst hälften av lagets forwards är snarare väldigt primitiva spelare som försöker avsluta så fort de kommer in i anfallszonen, problemet är nog att man inte är där särskilt ofta. Alcén, Birgersson, Solem och de andra med väldigt dålig corsi är ju knappast spelare som snurrar runt med pucken i anfallszon och letar perfekta avslutslägen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:

Vet en match i VM/EM när de var lite på nedgång och hade över 1000 passningar.
Men skapade ingenting och förlorade matchen.
När Spanien var som mest inne på att passa runt.
Då sköt de minsann inte i onödan.
Vissa ansåg att det var underhållande fotboll.
Själv tycker jag att det var ungefär lika roligt som att se målarfärg torka.
Kommentera