Brynäs IF

713097 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090675

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Skrubben: Tack för det Skrubben.
Vi har ett problem som yttrar sig på backsidan. Det håller jag med om som du förstår. Jag tror dock inte att det är backarna i sig som är problemet även om nån till spelande back inte varit helt fel.

En sak som jag tycker är märklig är att de backar som kommer till Brynäs ofta startar bra men sen liksom försvinner. Vi har en lång lista på det:

Denna säsongen har John Nyberg varit bästa back. Ny för säsongen.
Förra året var det Ingman som klev fram men inte verkar vara där i år. Björk som jag verkligen tyckte spelade ett klassiskt och bra backspel när han kom till oss i våras är nu tämligen blek. Sigalet som dominerade försäsongen förra året men som nu är en ok back men inte på något vis lysande. Även Eric Norin startade ju väldigt lovande när han kom men... Det går att göra listan längre.
Det som bekymrar mig är att backarna saknar utveckling och i många fall går åt fel håll. Vad det beror tycker jag är intressant men jag har svårt att tro att det bara är en slump. Att det har en koppling till det spelsystem (eller brist på spelsystem) vi har haft tror jag är uppenbart.
Hoppas att Peter har förmåga att bryta den trenden.


PS. Gillar f ö Alcén som alltid visar passion och engagemang för sin klubb och lagkamrater. Med det i åtanke har jag svårt för en del skribenters eviga hackande på honom. Att han har för hög lön må vara hänt men det är ju faktiskt inte han som satt lönen. Sitt jobb som hockeyspelare gör han alldeles utmärkt tycker jag. Vill ni mobba spelare så kan ni gå in på t ex Färjestads forum där finns det gott om spelare ni kan ge er på tycker jag,
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: På elitnivå handlar det inte om att visa passion och engagemang. Det är ingenting värt om man inte håller måttet på isen, däremot är det självklart ett trevligt tillägg på spelare som hållet måttet på isen. Som jag ser på truppen är en stor del av problemet att ett antal spelare inte håller måttet för att spela i SHL, då menar jag på ett rent hockeymässigt individuellt plan, och Alcén är en av dessa. Brynäs har faktiskt en förstakedja av absolut toppklass, men bredden är usel. Att lyfta upp och försvara spelare med argumenten att de visar hjärta, passion, engagemang etc tror jag är destruktivt i längden, det är viktigt att Sundlöv fokuserar på prestationen på isen när det ska skrivas kontrakt.

Backsidan har haft bristande spelskicklighet under ett antal år nu, men att man ersatte Gunderson med Sigalet, och inte tog in en riktigt spelskicklig ersättare till Söderström, har minskat spelskickligheten drastiskt de senaste två åren. Särskilt Gunde var riktigt skicklig i passningsspelet och spelade otroligt mycket. Men den som jag tror kommer bli bra är Hedberg.
Låst ämne