Brynäs IF

705113 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090676

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: På elitnivå handlar det inte om att visa passion och engagemang. Det är ingenting värt om man inte håller måttet på isen, däremot är det självklart ett trevligt tillägg på spelare som hållet måttet på isen. Som jag ser på truppen är en stor del av problemet att ett antal spelare inte håller måttet för att spela i SHL, då menar jag på ett rent hockeymässigt individuellt plan, och Alcén är en av dessa. Brynäs har faktiskt en förstakedja av absolut toppklass, men bredden är usel. Att lyfta upp och försvara spelare med argumenten att de visar hjärta, passion, engagemang etc tror jag är destruktivt i längden, det är viktigt att Sundlöv fokuserar på prestationen på isen när det ska skrivas kontrakt.

Backsidan har haft bristande spelskicklighet under ett antal år nu, men att man ersatte Gunderson med Sigalet, och inte tog in en riktigt spelskicklig ersättare till Söderström, har minskat spelskickligheten drastiskt de senaste två åren. Särskilt Gunde var riktigt skicklig i passningsspelet och spelade otroligt mycket. Men den som jag tror kommer bli bra är Hedberg.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: "På elitnivå handlar det inte om att visa passion och engagemang." Skulle vara roligt att höra Peter Andersson kommentar till det påståendet. För egen del tycker jag att det är precis de två sakerna som gör skillnad. Men visst man klarar sig inte bara på detta.

Jag anser dock att Alcén även har tillräcklig kompetens och spelskicklighet för den position han har i laget. Det gör tydligen även en av Sveriges skickligaste tränare...
Och visst kan man likt Cato upprepa samma sak i evighet men det blir rätt trist tycker jag. "För övrigt anser jag att Alcén ska sparkas...". Där är du ingalunda värst Peja och du brukar ju dessutom ha nån form av underbyggd kritik till skillnad mot många andra. Dessutom så brukar du ju vara faktabaserad i din uppfattning så låt oss titta lite på såna parametrar...

Alcéns uppgift är att se till att vi inte släpper in mål när hans kedja är inne. Han är på 0 i plus minus och är därmed bästa forward tillsammans med bl a kedjekompisarna, de "rutinerade", Samuel Solem och Oskar Birgersson. Han gör sitt jobb!

Vilka är sämst då?
Patrik Berglund och Emil Molin (-4) tätt följd av bl a Anton Rödin och Linus Ölund (-3).
Deras uppgift måste väl vara att vinna sin match i matchen?
Att då hävda att vårt problem består i att vi har en kass fjärdelina håller inte Peja. Vårt problem består i att vi inte får vårt konstruktiva spel att fungera.

Håller med dig om Hedberg och håller tummarna att vi med honom bryter trenden med dålig utveckling på backsidan.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Svarar på ett tidigare inlägg om inställning.
Det PA och de andra försöker med nu är att få Brynäs att träna varje dag.

Ta tex Rönnberg. Det tog han 1 nästan 2 år innan han fick ordning på FHC. Men när träningskulturen satt sig så var det mycket enklare att lyckas.

Ta tex Ölunds kommentar om träning efter match.
Om det sker varje gång så missar man 52 träningar. 52 tillfällen att rätta till misstag som sker. Alla pallar inte den anspänningen med sån fokus varje dag.
Nä, då får man spela nån annanstans. För det är så Abbots lyckats i Rögle bla.
Låst ämne