Brynäs IF

713175 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090690

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: "På elitnivå handlar det inte om att visa passion och engagemang." Skulle vara roligt att höra Peter Andersson kommentar till det påståendet. För egen del tycker jag att det är precis de två sakerna som gör skillnad. Men visst man klarar sig inte bara på detta.

Jag anser dock att Alcén även har tillräcklig kompetens och spelskicklighet för den position han har i laget. Det gör tydligen även en av Sveriges skickligaste tränare...
Och visst kan man likt Cato upprepa samma sak i evighet men det blir rätt trist tycker jag. "För övrigt anser jag att Alcén ska sparkas...". Där är du ingalunda värst Peja och du brukar ju dessutom ha nån form av underbyggd kritik till skillnad mot många andra. Dessutom så brukar du ju vara faktabaserad i din uppfattning så låt oss titta lite på såna parametrar...

Alcéns uppgift är att se till att vi inte släpper in mål när hans kedja är inne. Han är på 0 i plus minus och är därmed bästa forward tillsammans med bl a kedjekompisarna, de "rutinerade", Samuel Solem och Oskar Birgersson. Han gör sitt jobb!

Vilka är sämst då?
Patrik Berglund och Emil Molin (-4) tätt följd av bl a Anton Rödin och Linus Ölund (-3).
Deras uppgift måste väl vara att vinna sin match i matchen?
Att då hävda att vårt problem består i att vi har en kass fjärdelina håller inte Peja. Vårt problem består i att vi inte får vårt konstruktiva spel att fungera.

Håller med dig om Hedberg och håller tummarna att vi med honom bryter trenden med dålig utveckling på backsidan.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Av de orsaker som Rodrigo redan har redovisat för så tänker jag inte dra några stora slutsatser av +/- statistiken. Då kollar jag hellre på corsi och avslut från skottsektorn, vilket ju lagen själva också kollar mycket mer på än +/-. Angående +/- så rekommenderar jag dig att ta en titt på Tommy Sjödins +/- under sina säsonger i Brynäs och reflektera utifrån det med frågeställningen om det verkligen säger någonting om spelarens prestation.

Däremot har förstakedjan naturligtvis inte varit tillräckligt bra i 5 mot 5, vilket också återspeglas i exempelvis corsi-statsen. Det är å andra sidan fullt naturligt, då Rödin missade hela försäsongen och Scott knappt har spelat. Självklart levererar de inte på sitt max under de förutsättningarna.

Alcén och de övriga jag kritiserar har haft otroligt dåliga underliggande statistik i flera år nu. Att de får istid i Brynäs beror på att truppen saknar bredd. Peter Andersson har inte bättre alternativ, och det är det jag kritiserar, och inte att de får istid. Att just Alcén och Solem blev kvar den här säsongen berodde ju knappast på deras prestationer 19/20 utan på att de har gällande kontrakt. Jag tror de flesta är överens om att Jacke Blomqvist är vida överlägsen dessa två spelare, och han är inte en av Timrås bästa spelare. Det ger en fingervisning om hur många allsvenska spelare som är bättre än Brynäs nuvarande utfyllnadsspelare.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Tyvärr så har vi seriens kanske sämsta förstakedja och det är inte bra (visst, den har varit formerad lite olika men ändå) där klämmer nog skon.
Låst ämne