Brynäs IF

716181 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2092133

Sv: A propósito de nada
lultiger: Ja det är ju alldeles uppenbart varför man drar på sig så många utvisningar. Att man ens pratat om det inom laget som en slags gåta som måste lösas blir bara löjligt.... Det syns ju tydligt även för ett otränat miffoöga att man står på tok för stilla i egen zon. Brynäs ställer upp i en slags 5-mannabox och försöker spela något slags stillastående zonförsvar där man istället för att röra på benen, viftar frenetiskt med sina klubbor... Ser märkligt ut och lite fjantigt.

Att stå så stilla när man spelar försvarsspel innebär ju att man direkt är efter när en motståndare utmanar i fart. Då åker den viftande spaken upp till ett ställe den enligt regelboken inte hör hemma på och så är nästa tvåminutare ett faktum...

Man måste gå till kärnan av vad detta beror på... Har man tränat så hårt att energin inte finns där i behövd utsträckning...? Eller är man fel sammansatta av en trög spelartrupp där fokus ligger på rutin och spelintelligens men där fart och energi fått ge vika...? Av dessa alternativ får man ställa sitt hopp till det första. Då finns hopp om bättring. Är det som i alternativ två är vi mera illa ute. Då är nog en förändring ganska långt borta...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Jag tror att det mesta beror på osäkerhet i försvarsspelet utan puck i egen zon, vilken i sin tur beror på att det är en bit kvar till dess att alla inblandade agerar korrekt och litar på varandra. Såna här saker ska sitta i ryggmärgen och att som lultiger tro att man i praktiken fixar sånt på en försäsong och några matcher i serien känns inte seriöst.
Vissa delar av våra matcher har ju innehållit riktigt bra och intensiv hög forechecking, gäller bara att få det att funka under större delar av matcherna, helst under hela.
Som PA säger: det får ta den tid det tar. Är tämligen säker på att både han och spelarna inser att det mkt väl kan ta en hel säsong innan det sitter tillräckligt bra för att klassas som godkänt.
Kommentera