Brynäs IF

714153 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2101470

Sv: A propósito de nada
Peja:
Vad jag sett och jag har sett ALLA matcher (en del i repris), så har inte Bulan tagit ihjäl sig på isen........De som hakar och trippar och håller fast är de som jobbat sig trötta.
Alla dessa blockeringar till exempel vid sargen, fan vad energi detta måste kosta..

Den här presshockeyn är inte kul att se..

Det finns hockeykunnande i 30-åringarna, börja spela pucken, måste vara själsdödande att hela tiden jaga puckföraren..VET om mitt tjat, men kan inte låta bli
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Det verkar finnas en uppfattning och tro att Brynäs spelmodell går ut på att sätta press och jaga puckföraren och därmed inte själv ha pucken. Det bygger på en mycket stor missuppfattning. Spelmodellen går ut på att äga så mycket puck som möjligt och om du förlorar den sätta hård press för att snabbt ta den tillbaka. Alltså målet är att alltid ha pucken och att alltid ligga i anfallszon (utom vid tekning i mittzon efter mål...).
Problemet är att fort återerövra pucken innebär att måste man sätta hård press och om inte alla agerar synkroniserat och gör sin uppgift så blir det relativt lätt att spela sig förbi pressen.
Det kan då typiskt ge effekter som att backar stöter ner men blir överspelade för att forwards inte gör sin uppgift (eller för att backarna missbedömer). Vilket i sin tur leder till frilägen och 2 mot ettor. Missar i att utföra sin uppgift leder också typiskt sett också till onödiga utvisningar när man hamnar efter i presspelet.

Alternativet till detta är t ex att så fort som möjligt backa hem för att möta motståndaren samlat i mittzon och egen zon. Den modellen att spela efter är mycket enklare och är också vad varje tränare har bytt till efter att vi med sedvanlig brist på tålamod ropat efter ny tränare varje år.

Man kan argumentera för och emot med att byta spelmodell till en mer aktiv spelmodell som PA strävar efter. Helt klart så tar det mycket tid och kraft att lära sig då alla spelare måste agera tillsammans. Fuskar, eller missar, en av spelarna att göra sin uppgift så leder det allt som oftast till målchans för motståndaren.
Det handlar om disciplin att göra sin uppgift, om hård träning för att orka och inte minst om inställning.
Paradoxen är ju att om du blir riktigt bra på detta så erövrar du pucken snabbt och effektivt och sen är det motståndaren som får jaga. Men det är en tröskel att passera som är tuff.

För egen del så tycker jag att det är fruktansvärt att se detta så här långt. Det ser dessutom värre ut för varje match om jag bara låter känslorna styra. Men jag kan samtidigt hålla med PA om att vissa saker, givet vad man strävar efter, faktiskt går åt rätt håll. Har ingen aning om vi hinner få ordning på detta innan det är försent...

Vi ska komma ihåg att eftersom varje lag, mer eller mindre, går åt samma håll vad gäller spelmodell så är det inte särskilt förvånande att vi just nu är sämst. Vi ligger flera år efter de flesta andra kort och gott.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Så vi borde vara nöjda med de som har tagit onödiga utvisningar, ofta i anfallszon, eftersom det är dom spelarna som har jobbat sig trötta?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vet inte om det här är uppmärksammat tidigare.

"Med anledning av den omfattande pandemin, den ökade smittspridningen i Gävleborg och regeringens skärpta förbud och uppmaningar har Brynäs IF därför beslutat att omgående stänga ner för publik i arenan, restaurangen och loger fram till årsskiftet."

Sammanfattning
Brynäs IF stänger per omgående samtliga matcharrangemang i SHL och SDHL från publik. Det gäller såväl ordinarie läktare som restaurang och loger.
Det gäller från 2020-11-18 till 2020-12-31.
Om situationen med smittspridning lättar och regeringen öppnar för att återigen öppna upp är vi självklart beredda att snabbt revidera beslutet och återigen öppna för publik.
Beslutet är fattat för att ta maximalt ansvar för liv och hälsa.
Lunchen i Monitor ERP Arena är fortsatt öppen för allmänheten. Med implementation av åtgärder för att möta samtliga direktiv är vår bedömning att vi kan genomföra just lunchen på ett smittsäkert sätt, varav den fortsatt hålls öppen.
Kommentera