Brynäs IF

705156 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2104416

Sv: Oskarshamn - Brynäs 2020-11-26
Peja: Nu är det inte alla som har möjlighet att närvara vid träningarna, så nog får det fler att komma närmare laget om det rapporteras från träningar också. Det är ett format som många gillar så det finns ett värde i det. Om det finns bättre sätt att bevaka laget? Kanske det..

Du skriver att man lika gärna kan ta informationen om vilka som tränar via SMS eller telefon. Tycker du att Peter A ska skicka en laguppställning för varje träning till lokalpressen? Tror du att han har något intresse av att lägga tid på det? Bättre att få informationen verifierad genom att bevaka träningarna. Jag ser ett stort värde i att veta vilka formationer som faktiskt tränar ihop mellan matcherna. När man ändå är på plats så får man möjlighet till intervjuer som blir en bra grund till artiklar.

Om man var bättre på att hitta exklusiv information förr, vad beror det på? Har man inte samma relation till Brynäs? Hur ska man bygga upp den utan att ens vara på plats?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Oskarshamn - Brynäs 2020-11-26
magr: Vill helst inte gå in på enstaka personer, men om man har varit på träningarna varje dag under x antal års tid utan att lyckas bygga upp en relation där man får exklusiv information, så drar jag slutsatsen att det är fel arbetsmetod om man är ute efter det... Inte att man ska köra ännu mer av samma...

Angående laguppställningarna, så kan man jobba på flera olika sätt som journalist. Det brukar vara enstaka rävar som kollar på träningarna, man skulle också kunna tänka sig att journalistens kontaktnät gör att han/hon kan få informationen om exempelvis laguppställning på träning via någon av rävarna. Det går liksom att få information om någonting utan att åka dit själv varenda dag och bevaka det som om det vore månlandningen. Den stora fördelen där är givetvis en effektivisering där personen skulle kunna lägga mycket tid på att göra ANNAT material om Brynäs, altså annat än det som är relaterat till träningar.

Vad blir nästa steg i bevakningen, livesändning från gymmet på försäsongen?."Nu säger fystränaren till Bertilsson att köra benböj, det ser ut att vara mellan 80 och 120 kg på stången".
Låst ämne