Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2107383

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
Brynäs har större problem än man någonsin haft tidigare. Känslan är att man står inför klubbens värsta period någonsin. När man, förutom det sportsliga, oxå är i ekonomiskt förfall finns ju inte så mycket verktyg att ta till heller. Verktyg att rätta till de många felbeslut som tagits.

Jag tycker denna säsong bevisar något. Idén om att Andersson ska riva fundament och föra in nytt i klubben är i grunden god. Problemet är att Brynäs A-lag bara tillhör en gavel i detta bygge. Det som skulle behövas är nytt blod i ledningen. Jag pratar inte bara om Campese, det stannar inte där. Vi har en extremt anonym styrelse med en ordförande som gömmer sig när det blåser. Dessutom en valberedning som springer styrelsens ärenden istället för att se till klubbens bästa på sikt. Ryggdunkarnas förening... Igen...

Ut med det gamla! In med nytt, nytt, nytt... Inte bara i spelartruppen utan på kansli och styrelserum. Fyra guld på tio år? Pröva den nån annanstans Michael Campese!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
bradberry:
Problemet är inte att det är gamla Brynäsare som anställs egentligen.
Klart en brynäsfostrad kan vara det bästa som finns på en arbetsmarknad till en specifik tjänst och då bör ”hen” värvas.

Problemet är dock tydligt om vi tex tittar på Dackell intrång i Brynäs operativa finrum. Detta sa han efter han tillsats som sportchef:

” Jag känner att jag kan göra ett bra jobb här på det sättet vi har i och med nytänket kring organisationen och vad klubben ska göra. Jag har lite bakgrund i vad som brustit tidigare via arbetet i styrelsen under ett antal år. Därför känner jag mig också trygg i vad styrelsen vill med föreningen i framtiden, säger Dackell.”

Ok. Analysera bara vad han ser som sin styrka då han ska leda organisationen.
Från vilka har han lärt sig ”jobbet” under dessa år?
Vilken kunskap för han vidare i sitt arbete?
Vad är ett nytänk för någon som Dackell och hur vet han hur man implementerar det? Hur man går från ord till handling?

Campese om Dackells nya roll
”– Vi har haft möjlighet att arbeta väldigt nära varandra sedan mitten av april när jag började jobba för Brynäs. Vi har funnit ett gott samarbete, har lätt att kommunicera och förstår varandra. Vi har samma bild av vad Brynäs ska stå för framåt och hur vi kan skapa sportsliga framgångar för klubben, säger Campese.”

Campese värderar det sociala, det bekväma och samspelta.
Och detta efter att Lorens berömt Campese för det ledarskap han tillför klubben.

Helt plötsligt har vi någon som roteras runt på olika positioner och sprider sitt tänk och erfarenhet i resp roll - en erfarenhet som är relativt begränsad till den gamla Brynäsandan.
Han är lätt att samarbeta med, och han ”förstår” ledarskapet (dvs ifrågasätter han ens något när det borde vara befogat?) och därför är han kvar och Brynäs går i cirklar.
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
bradberry: Jag skriver under på dina synpunkter med tillägget att det är just där, i vår styrelse och i vår högsta ledning vi på lång sikt förändrar föreningen till det bättre. Det vi förändrar i laget med PA är här och nu dvs. på kort sikt. Nog så viktigt ändå om vi vill spela i SHL nästa år.

Om jag får lov att jobba fram lite positiva tankar i denna misär så, om vi nu i denna djupaste av dalar skulle kunna nyktert se på vad vi gör, förbättra oss och mobilisera våra krafter att vända detta kan vi bli en riktig raket. Men det måste ske innan jul. Ingen runt laget, ... inte ens PA kan tro att de gör ett bra jobb just nu så alla måste steppa upp och utveckla sig. Vad gjorde Ove i fjol som fick laget att lyfta? Byt ut Holmqvist i båset med Ove och låt han stötta Peter med det han kan ... bara en ide. Håll Dackell och Sjödin borta dock.

Vet någon förresten om Brynäs idag har kvar någon person som tränar lagets eller spelares mentala kapacitet? Som det ser ut på isen just nu har jag svårt att tro det.

Länk till gårdagen presskonferens om någon är intresserad.
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
bradberry: Svårt läge men
Låst ämne