Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2107439

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
Peja: Nej det har han ju inte ännu, men han har ju ändå visat vilket typ av ledarskap och spelfilosofi han vill se framöver iom rekryteringen av Peter Andersson. Han ser nu behovet av ett nytt ledarskap med nya metoder och tar beslut i den riktningen. Sen har lagbygget mycket att önska, det är en mix av flera sportchefers synder. Jag tror och hoppas att Peter kommer ha mer inflytande över det till nästa säsong, att han får sätta mer av sin prägel . Han har visat att han inte är rädd att ta tuffa beslut när han ställer Sigalet på sidan. Hade det varit en normal säsong hade det nog skett mer på den fronten.

Jag tror inte, oavsett vem som varit sportchef, att det hade varit en given väg uppåt. Det är många år av vanskötsel. Nu är det överlevnad den här säsongen, men klarar vi det och klubben tar ett steg tillbaka i visioner och blir lite mer ödmjuka ser jag ingen anledning anledning att klubben inte ska fixa detta. Men det är ett steg i taget, sten för sten.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
Zzz: Samtidigt är inte Peter Andersson och hans ledarstab handplockade av Sundlöv. Det var en lång rekryteringsprocess där utomstående parter var inblandade, som du säkert känner till.

Håller helt med om att Boork och CZ var med och la grunden till SM-guldet 2012. Men hur la de grunden? Boork kom in och rörde om i grytan totalt; införde en ny kultur, sparkade mätta spelare till höger och vänster. Precis det som Brynäs skulle behöva göra nu. Så det var inte ett "stabilt" agerande som skapade stabiliteten. Däremot kunde CZ och Tommy förvalta den väl (fanns självklart fler faktorer också som grundlade framgångarna, men om man bara fokuserar på vad som hände i A-laget).
Låst ämne