Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2110674

Sv: A propósito de nada
Peja: Är ju precis det jag skriver, i dagsläget så har vi ju inte producerat mycket talanger. Som du säger är det Frölunda och Djurgården som styr den båten i svensk hockey idag. Men kollar du 8 år och längre bak i tiden så är vi i topp där, att förvalta våra unga och utveckla dom till utomordentligt bra spelare, fan inte sämre än vad Frölunda, Modo eller DIF gjorde. Att lyfta dom till NHL pratar jag om.
Det som är skrämmande idag är att vi inte är i närheten idag av ovannämda i samma kategori idag, och exemplet på det är hanteringen av en talang som Viktor Persson.
Det är en sak som Brynäs måste jobba på, för att bli ett bättre förening och bättre i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Sama: Jo, men Frölunda och Djurgården har styrt båten i måååånga år både före och efter Brynäs hade ett par bra årskullar. Det var liksom mer en engångsföreteelse.

Sen kan man argumentera för att de hade minst lika bra kullar även dessa år.

1989:
Brynäs: Anton Persson
Frölunda: Philip Larsen, Hjalmarsson, Lasu, Joakim Andersson, Lars Eller

1990:
Brynäs: Silfverberg, Markström, Jocke Eriksson, Rödin
Frölunda: Erik Karlsson, Tömmernes, A.Gustafsson

1991:
Brynäs: Järnkrok, Bertilsson, Wännström
Frölunda: Magnus Hellberg, V.Svedberg, Lehner,

1992:
Brynäs: Johan Larsson, Rensfeldt, Berglind
Frölunda: J.Klingberg, Sundström

Har säkert glömt nån men det är ju bara i 90-kullen som Brynäs kan matchs Frölunda här. Bara Karlsson som fick riktig utväxling av deras bästa men man kan å andra sidan argumentera för att han har blivit en större spelare än både Silfverberg och Markan.

"On top" av det har Frölunda värvat många fler unga till A-laget som de har utvecklat. Ekholm är väl Brynäs bästa exempel men Frölunda har roffat åt sig många supertalanger som de skickat över till Nordamerika sedan dess. Gissningsvis blir Norlinder nästa gubbe där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sama: Inte idealiskt att gå in i säsongen med 10 seniorbackar (varav hälften dessutom av tveksam kvalitet) för då blir det svårt att ge speltid åt våra juniorer.
Sen måste ju dessa seniorkontrakt kosta en del också.
Liknande situation på forwardssidan men där har ju skador gjort att juniorer fått chansen och till och med konkurrerat ut några seniorer.
Skärpning där Brynäs!
Kommentera