Brynäs IF

716861 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2122524

Sv: A propósito de nada
Ett av de stora problemen är alla statements om vår fantastiska historia, alla SM- guld, Sveriges mest klassiska hockeyförening, Brynäs ska spela rolig hockey etc.

Det tynger mer än vad det ger..... lägg ner allt detta snack. Det var längesen.

Finns samma problem hos andra klubbar i andra sporter också som ex IFK Göteborg.

Klart vi ska vara stolta över vår historia men jag tror dagens Brynäs hade mått bättre om allt detta hade dämpats ner för det skapar en förvrängd självbild tyvärr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
PA behöver tänka om tycker jag. Det finns några spelare som faktiskt ser lite heta ut.
Rödin, sallinen, desch, Harper, Billins. Jag tycker även att Berglund glimmar till ibland. Man får ha i åtanke vilken spelartyp han är och använda honom på rätt sätt.
Just nu spelar desch och sallinen med en källarsval Molin vilket sänker den kedjan. Rödin får inte ut något med sina nuvarande lekkamrater. Här fattar jag inte alls hur PA tänker. Han har en guldklimp i laget och får inte ut tillräckligt av det. Rödin måste få en bättre omgivning. Utifrån detta är jag tveksam till PAs syn på läget. Jag förstår att PAs tanke är att få igång flera enheter men det fungerar inte då dessa spelare ensamma inte är tillräckligt starka för att bära en kedja. Sätt ihop en kedja som funkar till att börja med. Vi får säkert ihop en 2a kedja som kan stå upp lite också i vissa matcher. Men att ha en 1a kedja som får lite snurr i anfallszon är av vikt för hela laget. I nuläget känns det som PA hoppas på att få till 3 bra kedjor. Han borde se vid det här laget att det går inte denna säsong.
Leksands förstakedja har gjort 80 poäng och bär laget. De hamnar i anfallszon de flesta bytena. Spelar över 20 min per match. Det ger att under en tredjedel av matchen har de offensivt bra hot och motståndarna har respekt och i viss mån tvingas matcha sina defensiva pjäser som utgör mindre hot framåt. Det räcker inte hela vägen med bara en bra kedja men det gör iaf Leksand till mittenlag och de kan hota alla lag. Det är svårt att få till en lika bra kedja med Brynäs spelarmaterial men vi kan göra det bättre än idag. Får vi också igång en 2a kedja kan vi vara offensivt hot under 50% av matchen.

Danielsson, Pettersson, Rödin skrämmer nog inget lag i dagsläget. Har svårt att se att motståndarna pratar innan match om hur de ska stoppa kedjan. Däremot pratar de säkert om Rödin och hur de ska störa ut honom. Då har de iof dödat första kedjan helt.

Vi har dessutom ganska bra material till en defensiv 4e kedja som kan ta hand om motståndarnas offensiva enhet. Problemet med dagens 4e är att de försöker spela sig in i zon och vara konstruktiva. 4e ska ha två uppgifter. Spela 0-0 i matchen och åk över röd och dumpa pucken, åk sedan och byt. Fixar de offensiv tekning är det som att de gör mål och det ska hyllas av övriga laget. 4e ska ses som en viktig enhet. Ej utfyllnad!
Utfyllnaden för Brynäs hamnar i 3e kedjan. Den blir klen helt enkelt och det ska märkas i speltid. På hemmaplan kan vi dra nytta av bytesfördelen och matcha 3e mot tex motståndarnas defensiva 4e enhet.

Jag blev matt idag när PA inte gjort någon ändring inför tredje. Vad var det som han såg skulle vända matchen. Att nöta på i samma spår som i de 2 första perioderna kändes väldigt naivt.

Hoppas Scott är med snart. Skulle göra stor skillnad.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Exakt! Här tror jag en del av problematiken ligger.
Kommentera