Brynäs IF

713381 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2128973

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Mike.F: Vid en anmälan så skulle vi om spelaren i fråga frikänns i alla fall få det motiverat i alla fall. Intressant att domarna gav matchstraff men att det inte blev anmält trots allvarlig skada. Innebär detta att SHL (situationsrummet) här underkänner domarnas bedömning och vill se såna här tacklingar i ligan?

Det hela är faktiskt riktigt sjukt och man undrar vilka som jobbar i situationsrummet och på vilket lag de hejar.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San: ja inte är det Frölunda iallafall med Joels 3 matcher och ROs 3 matcher men det är skumt hur som helst!

Mike.F
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San: Håller med. syns ju tydligt att huvudet far bakåt i smällen (vilket jag reagerade direkt på) och detta sänder ju signalen att det är ok. Finns ju massor av liknande situationer där spelare bara kan köra över varandra, men av naturliga skäl inte gör det. då är det ju bara att smälla på. det är ju inte ens en smäll. han riktar ju kraften mot huvudet och inte kroppen!

i sammanhanget av detta känns det ju sjukt att Harper fick 5 matcher. vad är skillnaden? Harper vill ju bara sätta en hård tackling.

kanske tur att man inte leder laget. man är ju i detta läget sugen att värva riktiga goons och köra taktiken att sänka motståndarnas stjärnspelare. verkar ju vara ok. nä känner inte någon glädje till SHL direkt.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San:
vi ska ha klart för oss att BIF bedöms utifrån andra kriterier än vad som ryms inom väggarna i situationsrummet...
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San: Situationsrummet
Situationsrummets främsta uppgifter är att granska mål och målsituationer samt fånga upp händelser som faller inom ramen för spelarnas säkerhet.

Beroende på antalet matcher den aktuella speldagen är situationsrummet alltid bemannat med två till fyra personer, där fokus ligger på: 1) Spelarnas säkerhet och 2) Spelets regler.

Videomåldomare
Genom en mängd kameravinklar och utbildade domarögon granskas målsituationer. Situationsrummet står i direkt kontakt med speakerbåset i samtliga arenor och kan i särskilda fall konversera med domarna i samband med en avblåsning efter en svårbedömd målsituation. Situationsrummet är en upplysande funktion som förser domaren med information; domaren beslutar om godkänt mål eller ej godkänt mål.

Gällande regeln spelare i målgården tar situationsrummet inte kontakt med domaren. Men domaren får ringa situationsrummet om så önskas. Domaren dömer och har således det sista ordet.

Spelarnas säkerhet
Spelarnas säkerhet är viktig och högt prioriterad i SHL eftersom det handlar om spelarnas arbetsmiljö på sin arbetsplats.

För att identifiera situationer som kan äventyra spelarnas säkerhet används SHL:s situationsrum. Situationsrummet har tillgång till videomaterial från de tv-kameror som används i samband med sändning av matcherna, vilket gör att situationerna kan granskas från flera olika vinklar.

Om en situation uppstår som äventyrar spelarnas säkerhet kan situationsrummet anmäla detta till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Beslut om en situation ska anmälas eller ej fattas av SHL:s situationsrum. Regelverk, kamerabilder samt domarnas uppfattning ger situationsrummet ett bra beslutsunderlag om situationen skall anmälas eller inte.

NYHETER FRÅN SHL
2021-01-17 09:30
Låst ämne