Brynäs IF

710537 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2131261

Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Zzz: Det känns också lite som tiden sprungit ifrån Sundlöv. Han blev lite nostalgisk under PP mötet när han nämnde hur han, Westlund, Masken m.fl. reste runt och scoutade spelare och sen kommer de här unga Moneyball killarna in och har helt andra verktyg. Micke är väl en relationsmänniska och vill säkert utvärdera spelare på andra premisser än underliggande stats. Men då har det gått fel några gånger också när viktningen kanske gått åt andra hållet.
Det lär inte bli så roligt framöver heller när mycket kommer handla om att få ner lönerna och säga hej då till några gamla ikoner som han säkert har en nära relation till. Nej, det kändes under PP mötet inte som han brann för det längre. Om det berodde på underförstådd misstro från tränarkollektivet eller annat är svårt att säga. Helt klart är att SC rollen inte är densamma som tidigare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Huss: Jag håller helt med dig angående Sundlöv. Men frågan är om det inte är sportchefsrollen som är lite förlegad med nuvarande arbetsbeskrivning. Är det rimligt att det är samma person som basar över hela sportverksamheten, är chef, arbetar mot agenter, scoutar spelare och förhandlar kontrakt, lägger strategier på 5-10 år, drar igång nya projekt och satsningar samtidigt som han ska hämta nyförvärv på Arlanda, boka hotell osv. Nu kanske det finns någon mer resurs men det känns väldigt spretigt. Det låter ju nästan som att det skulle behöva vara tre olika personer, en strategiskt, en operativ och en admin.
Låst ämne

Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Huss: Håller med här också :) Tror han är lite för mycket känslostyrd, och det märks. samt att de namn som kommit in inför säsongen och tidigare kanske haft mer att önska i ett lagbygge. han verkar onekligen vara en härlig människa med stor brynäshjärta, det kan ingen ta ifrån honom. men för klubbens bästa tror jag nog att tiden är kommen.
Låst ämne