Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2131925

Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
bradberry: Här vill det till att tränarna gjort sitt jobb och kommit på hur vi skall spela mot ett lågt liggande lag som Oskarshamn.
Lite av problemet vi har haft är att vi vill spela oss in och avsluta inne i skottsektorn så nära mål som möjligt medan Oskarshamn lägger all fokus på att inte släppa till lägen i skottsektorn.
Spelar vi plottrigt och misslyckas med pass in framför mål, eller förlorar kampen där så kommer Oskarshamn att blixtsnabbt gå på kontring och detta måste undvikas till varje pris.
Det finns två vägar att gå och det är att ligga på hårt framåt och försöka trötta ut Oskarshamn genom långa anfall eller att vi själva drar oss tillbaka och svarar lite med samma mynt.
Skall vi möta ett lågt försvar så gäller det verkligen att ha tålamod och inte släppa på detaljerna och detta är extra viktigt om vi hamnar i underläge.
Jag är riktigt orolig för denna match men ser också möjligheterna att rycka om vi tar tre poäng.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
Har en teori vad det gäller Brynäs prestationer mot topp respektive bottenlag! (Skall försöka fatta mig kort)
Brynäs försvarsspel går till stor del ut på att spela relativt tight och passivt vilket resulterar i att motståndarna gärna får hålla i puck, på utsidan... Teorin är följande: När Brynäs spelar mot ett bra lag (läs ex. Frölunda) som är vana vid att styra spelet och hålla i puck, blir resultatet en frustration för motståndarna när de känner att de inte kommer in på mål, utan endast får spela på utsida. En frustration på att Brynäs är taktiskt överlägsen i deras egna zon!
När Brynäs istället möter bottenlag (Oskarshamn, HV71, Malmö) sker det precis motsatta! Dessa lag är inte vana vid att få hålla i puck på detta sätt och spela runt i motståndarens (Brynäs) zon. Detta resulterar i tillskillnad mot ex.Frölunda istället i en självförtroendeboost och en känsla av övertag för dessa bottenlag...
Lite tankar och funderingar från min sida en dag som denna!
Låst ämne

Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
Axle San: Bra analys av OIK, jag är inte jätteorolig ändå. Ser det som ännu en bra möjlighet att ta steget upp. Det är ett gyllene läge faktiskt, kan laget göra en lika bra insats som mot Örebro? Då kan det bli en bra kväll.

Samma intensiva presspel kommer att krävas. Och jag TROR att vi kommer få se ett annat Brynäs än mot OIK senast.

Mitt största orosmoln är nog PP, där saknar vi nu spelarna som är kyliga och trygga med pucken när man ska etablera spel i zon. Molin till exempel är säker med pucken och en bra spelfördelare på sin kant normalt.
Låst ämne