Brynäs IF

713025 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2698495 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: ” Har tänkt lite samma med Rödin men nu när Indrasis blir kvar känner jag nästan att jag vill ha kvar han med Larsson och Indrasis. Nu har det ju redan postats tusen uppställningen men hoppas ni står ut med uppställning nummer 1001 :)

Lindblom-Ny-Silfverberg
Indrasis-Larsson-Rödin
Kopacka-Ny/Vesel-Robertsson
Scott-Ölund-Ny
(Nordh Ohlsson)”

Nog den bästa uppställningen jag sett hittills. Av de spelare Alcén väljer att behålla så ska ju så klart dessa i möjligaste mån fortsätta spela ihop. Sett många som, nu när vi tar steget upp i SHL igen, plötsligt värderar Ölund före Vesel. Helt obegripligt i min bok, jag tycker Vesel visat hela säsongen att han är en bättre spelare än Ölund och det märktes väldigt tydligt när Vesel var skadad hur viktig har är för laget.

Så ska vi behålla båda ser jag Vesel som 3:e center och Ölund som 4:e. Är det något som måste få kosta pengar så är det starka centrar. Ser även flera som har Robertsson i en 4:e. Jag bara undrar hur man tänker när man tror att Alcén kan locka Robertsson till Brynäs om man erbjuder en roll i en 4:e kedja i en nykomling när han nu har samma roll i ett finalspelande ZAIK? Ska vi ha Robertsson i laget ska han så klart starta i en 3:e kedja, gärna ihop med Vesel och Kopacka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Där är jag helt med dig, att chansa på en till gammal räv känns inte klokt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
gwl: Är faktiskt mer sugen på Heljanko i Tappara som det också ryktats om. Presterat bra där i flera år, har spelat för finska lejonen (okej vi om något vet att det inte garanterar succé men ändå...) och framförallt slutspelsstatsen är ju rätt brutala. Är också yngre än Hellberg och gissar att han skulle vara billigare än honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag känner att Magnus Hellberg som ligger på brynäs radar inte är rätt väg att gå. Vi har redan gjort misstaget med att ta in en gammal räv som inte fått spela så många matcher senaste tiden.

Gå inte in i samma fälla igen Brynäs...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mickesgolf: Det är ju en herrans massa regler kring detta med utköp.


Hur funkar det med att köpa ut och Bäckis kommer hem och spelar?
Han har ju varit på skadelistan och inte belastat lönetaket.
Är det tillåtet då att bryta och spela i annan liga?

Adam och Höken pratade om det häromdagen.
Bäckis är ju säkerligen inte med i framtidsplanerna med tränaren. Vad gör det?
Som "alla" sagt. Är han skadad tillräckligt för att inte spela?.

Massa frågor är det..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Ja den köper jag absolut. Jag vill gärna ha in en rätt spetsig förstacenter. Vad jag minns av Lindblom så var han en sjukt bra playmaker. Ser dock gärna både Lindblom och Silfverberg i förstakedjan initialt.
Tycker din uppställning är bra. Alternativt så skulle jag kanske vilja ha Robertsson i fjärde, tror han skulle göra det bra där. Men det beror lite på vilket upplägg vi vill ha också. Ska vi ha fyra stycken producerande kedjor? Tycker Robertsson är väldigt bra åt båda hållen. Alternativt skulle jag kunna se Scott, Ölund och Rödin i en fjärde beroende på vad vi får in.
Det jag vill se denna upplaga av SHL för Brynäs är fyra stabila kedjor. Och det ska vara så pass att våra juniorer står utanför laget och får försöka slå sig in.
Finns flera pjäser man skulle kunna flytta runt i ditt lag där, men det ser stabilt ut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Förresten är det bara jag som fortfarande har problem med att varje gång jag ska göra ett nytt stycke, dvs klickar "Enter", byts det ut mot ett "n"? Finns det någon enkel lösning på det? Rätt segt att behöva redigera varje någorlunda långa inlägg jag skriver.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Har tänkt lite samma med Rödin men nu när Indrasis blir kvar känner jag nästan att jag vill ha kvar han med Larsson och Indrasis. Nu har det ju redan postats tusen uppställningen men hoppas ni står ut med uppställning nummer 1001 :)

Lindblom-Ny-Silfverberg
Indrasis-Larsson-Rödin
Kopacka-Ny/Vesel-Robertsson
Scott-Ölund-Ny
(Nordh Ohlsson)

Skulle helst behövas någon med lite speed som förstacenter bredvid Silfverberg och Lindblom. Det blir lite svårt om det blir Bäckström som kommer in men då skulle man kanske kunna byta plats på Kopacka och Silfverberg.

I fjärdekejdan vill jag se en spelare med lite tyngd och grit men som också har mer spel i sig än Kvist. Plato vore en bra värvning där enligt mig.

Kan tyckas hårt med Nordh som extraforward men skador kommer att komma. Vi hade rätt tur med det i slutspelet men i grundserien hade vi väl inte en enda match utan avbräck. Ohlsson lånas ut till HA men kan kallas tillbaka om det blir skadekris.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har väl svårt att se Bäckström komma nästa säsong, men han har pengar så han aldrig behöver bry sig om det framöver. Kan ett lagbygge hemma där han kan se att vi kan slåss om ett guld kanske kan egga honom att faktiskt bryta kontraktet och komma hem
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Agreed. Jag tror på Ölund som fjärdecenter. Sen tycker jag att Rödin ska gå längre ner, i en tredje eller fjärde, och det är inte för att han är dålig, snarare tvärtom. Han är grym och kämpar så jäkla stenhårt. Men om spelare som Rödin kan tänka sig att gå längre ner så öppnar det upp högre upp också för andra spelare. Larsson absolut andracenter. Så Vesel tredje? Scott kan ju gå lite var som helst egentligen. Toppcenter absolut. Bäckis kan ju gå in i första direkt om han skulle komma men det känns fortfarande långsökt.
Men vad tycker vi om Kvist egentligen? Jag är så sjukt kluven. Tycker att han har växt och han är en bra rollspelare, men jag vet inte om han har växt tillräckligt för SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Gissar att Robertsson också är betydligt billigare än Kelleher. Det innebär att vi kan frigöra pengar för en toppcenter vilket jag tycker är behövligt. Larsson håller nog för topp sex men Ölund bör helst vara tredje eller fjärdecenter. Vesel skulle jag inte ha något emot att behålla men isf är det också för en roll som tredje eller fjärdecenter. Således finns en lucka för en toppcenter och det kommer kosta. Vi kommer behöva frigöra pengar för det på något sätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag tror att Kelleher funkar i SHL, men han funkar inte där om han är tänkt som bästa spets. Det skulle han inte vara här heller.
19/20 för IKO: 28p på 51 matcher
20/21 för IKO: 29p på 48 matcher
21/22 för Rögle: 10p på 34 matcher

Visserligen är säsongen för Rögle inte direkt något. Men det är heller ingen direkt flopp. Ser man honom som en andra eller tredjekedjespelare så kan man nog nyttja honom. Men jag tar nog hellre Robertsson istället för honom om det skulle stå mellan dom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hur passar dessa laguppställningar in i dom befintliga 5 och 10-årsplanerna?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: Den fjärde femman funkar inte alls
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hank81: Jo jag förstod. Det var ingen kritik mot din åsikt alls. Många behöver bytas ut, men vi kommer ha råd med färre än vi vill.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
willyyoung :
Vet inte om den här delats redan...men den var bra... fuktiga ögon igen....

www.facebook.com/share/v/FKoj4kxudJeTXAdC/
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis:
Om vi leker med tanken att det skall in en första femma och mv och allting flyttas ner 1 hack så blir det något sådant här

Lindblom-NY-Silver
Rödin-Larsson-Indrasis
Kelleher-Vesel-Scott
Robertsson-Ölund-Kopacka
Nordh-Tärnström-Kvist

Djoos-Ny
Kinnvall-Bertil
Benn-Billins
Cuckste-Lindstein
Larsen

Hellberg-Coreau

Räcker det i SHL?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Aj då
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: Enligt Expressen ska Oksanen till Schweiz.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kepsen: Tror han säger "Fan va fint". Verkar vara nåt internskämt i laget, de sjöng det i omklädningsrummet efter vinsten också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Grattis Brynäs. Nu får vi se hur nyttig vår tid och omstart i HA har varit.

Mina tankar efter det att jag har läst om Brynäs sillyspekulationer så här långt.
* betyder här att det ryktats ska värvas eller förlänga
# vill jag värva eller förlänga


Målvakter
Magnus Hallberg * - Christian Heljanko * eller Kristers Steinberg #

Kedja 1
Oskar Lindblom * - ny center - ny vinge
Backpar 1
Christian Djoos * - Ny back

Kedja 2
Jacob Silverberg - Johan Larsson - Anton Rödin
Backpar 2
Simon Bertilsson - Johannes Kinnvall

Kedja 3
Anti Oksanen # - Tyler Vesel * - Jack Kopacka *
Backpar 3
Theo Lindstein - Jordy Benn *

Kedja 4
Greg Scott - Linus Ölund * - Simon Robertsson #
Extra backar
Carlis Cukste # - Kasper Larsen

Extra forwards på kontrakt enligt eliteprospect ^. Noel Nord^, Oskar Lindblom^, Anton Olsson^ och Micks Indrasis *. Låna ut dessa om det går, men spara Nord tycker jag.

Anton Johannesson^ är också på kontrakt men han ska Brynäs utan tvekan bryta med.

Bildar L. Lindblom - Olsson - Indrasis en kedja 4 och Nord spelar i kedja 3 så är lagets forwards full enligt ryktena och då måste Silverberg och Lindblom vara grymt grymma. Jag tror Brynäs får kämpa hårt för att undvika kval om detta blir vår forwardsida.
Kedja 1 O. Lindblom - Larsson - Silverberg
Kedja 2 Rödin - Vesel - Kopacka
Kedja 3 Scott - Ölund - Nord
Kedja 4 L. Lindblom - Olsson - Indrasis
Två skador och det känns väldigt mycket HA över detta och kedja 4 kommer ha svårt defensivt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fortfarande alldeles glad i hela kroppen!

Vilken otrolig resa detta laget gjort. Varit väldigt kul att följa denna säsong.
Kärlek till alla inblandade. Då menar jag ALLA! VARENDA JÄVEL I HELA FÖRENINGEN, TACK!!! 🖤💛❤️
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TIK_TIK:
Det skulle nog behövas en utrensning men vi har knappast råd att bryta massa kontrakt.
Sen är det ju en viss skillnad på BIF och DIF, de kommer möta FBK och Rögle medan vi möter Mora och Almtuna så vår trupp kanske inte behöver vara riktigt lika vass.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverberg - Bäckström - Lindblom
Rödin - Larsson - Kelleher
Indrasis - Ölund - Kopacka
Robertsson - Vesel - Scott

Hade inte spelat kvalserie.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: vore en väldigt konstig tweet (X..) annars.

Får väl slåss med Bäckis om nummer 19...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Intressant, det säger lite om deras påverkan på laget mot t.ex. Kopacka som visserligen har bra offensiv statistik men inte driver spelet i närheten av dessa två.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: även en bild på Blomman med texten ”🐐”

Lär nog vart hans sista sässe
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hockeyleksing: Han hade inte bedragit med fart men hans hockey iq är ett av dom bästa i världen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: jag skrev vilka jag ville behålla, dem andra vet i katten. Med detta menar jag att skriver inte av resten utan jag känner mig osäker.
Som berra och kinnvall hade ju jätte problem i shl för två år sedan och dem är inte yngre.
Kelleher har ju testat shl men gick sådär.
Skillnaden är stor om man inte vill ligga i botten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hank81: Tänk till lite Hank, det vi kan förvänta oss nu är nog en helt ny förstakedja, i övrigt en stomme av de bästa spelarna i laget som gick upp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Finns ju ett värde i att ha ett samspelt lag från start också. Jag tycker ändå att Brynäs har flera välfungerande samspelta kedjor som borde kunna funka SHL också, även om en ny förstafemma måste in och alla måste ner ett hack.

Rödin-Larsson-Indrasis var t.ex en bra förstakedja i HA, det är nog en OK andrakedja i SHL. Osv. Men det finns också en gräns för hur långt ner offensiva spelare kan flyttas, det måste finnas en rimlig rollfördelning och rollacceptans.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: jag är väl ute och cyklar som vanligt men många skriver om Robertsson inför kommande säsong…, jag är dåligt påläst.

Är det en förhoppning eller faktum att han är klar för oss?

Vore en bra förstärkning om han kommer till oss. Gjorde bra intryck på mig när vi lånade honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hank81: Okej, ja tyckte "experterna" det så måste det såklart vara så. Botten SHL och toppen HA är inte så stor skillnad. Jag hade hellre haft vårat lag än Oskarshamn lag i år om jag haft valet.
Krydda behöver in, men inte hela havet stormar. Då kan du lita på att det blir kvalserie nästa år igen. Kelleher är slutspelets bästa spelare, en sån tycker du inte platsar i SHL? Övertygad att någon SHL-klubb nyper honom i år efter detta slutspel om inte vi gör det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hank81: Då undrar jag vad DIF ska göra, så dålig som dom var mot er. Byta ut 20 spelare eller lägga ner klubben? Bland det sämsta jag sett på väldigt länge.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: ALLA lag har fula tröjor, lapptäcken mm.

Finns ett undantag och ALLA vet vilket lag det är, just saying 💯🇧🇪😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hank81: Mer än femton nyförvärv? Det vet ju du också att det är en utopi.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: vårt lag i år hade blivit hajmat i shl, det trodde även experterna efter matchen.
Vi måste få in kvalité, det viktigaste är en keeper av högsta kvalité.
En sån som kinnvall är ju för temposvaf för shl, är även osäker på berra.
Det behövs rensning, dem jag vill ha kvar;
Rödin, larsson, Benn, lindstein, tärnström, kopacha.
Resten vet i katten
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mystisk tweet från Brynäs. Bilder på Kelleher som gör tummen upp. Luktar nytt kontrakt, va?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
En helt ny första femma + minst en vass målvakt + förlängningar med några av förra årets bästa HA-spelare kommer räcka för att säkra SHL ytterligare ett år.
Tyler och Tyler är givna i min bok.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kul att höra hur Rödin och Larsson värderas när man kollar på underliggande siffror. "För bra för ligan".
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag tycker snacket de hade i studion efter matchen senast var väldigt bra. Det jag skrev om tidigare att de spelare man blivit förälskad i nu under Hockeyallsvenskan, alla de kan omöjligt följa med upp i SHL. Så rensa, rensa, tänker jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Förstår ingenting. Vesel är en stark tvåvägsspelare

Syntes tydligt tappet för laget när han inte var med. Han är duktig på att hålla ihop sin kedja så att vi inte blir för ” långa” på isen. Märks direkt när spelare som Ölund (som också har den egenskapen) och Vesel är borta. Dom står rätt och gör mycket rätt i det tysta. Som tränare är detta något av drömspelare
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hockeyleksing: Han har kontrakt 1 år till med Caps. Jag är ytterst tveksam att han återvänder till nästa säsong. Men man kan alltid drömma!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: hur stor chans tror ni det är att Nicklas Bäckström flyttar hem och spelar shl nästa år? Det hade varit lite kul och se han i shl skulle typ gå in och va ligans största stjärna direkt.
Hoppas lite på den för fan va coolt det hade varit
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: 3-4 unga forwards måste vi ha i truppen . Kan inte bara ha 30 plussare bland forwards, hur sega blir inte träningarna och första bytena i bortamatchen nere i Skåne då?

Bland ungtupparna i höst (forwards) ser jag helst Tärna, Nordh, Robertsson och kanske nån till utifrån.

Kvist bör för sin utvecklings skull spela i typ Almtuna eller VIK där han kan få en roll i andra eller tredjekedjan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82:

Jag tycker absolut vi bör förlänga med Tärnström. Han är snabb, teknisk och jobbar hårt. Kommer inte göra bort sig i en fjärdekedja i SHL och framförallt så blir han bara bättre och bättre. Förläng med honom och låna ut om han inte tar en plats. Men jag tror att han kommer ta en plats.

Jag tror Brynäs gör ett stort misstag om de släpper honom. Brynäs kommer behöva skridskostarka och utvecklingsbara spelare i SHL. Det är precis vad Tärnström står för.

Jag kan absolut se en tredjekedja med

Robertsson - Ölund - Kopacka
Tärnström - Carlsson (Mora) - Scott
Sen Nordh som extra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vi är i SHL. Den här gången måste vi göra saker rätt. Vi kan inte förlänga med spelare som Tärnström och Kvist om vi vill ta nästa steg. Vi borde inte ens förlänga med Kelleher och Vesel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag gillar Tärnström, bra skridskoåkning å driv. Ser gärna en förlängning med honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vill hylla Claras spelförståelse här. Han är den enda som uppfattar vad som håller på att hända. Väldigt imponerande att se spelet så pass bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Minns inte hur länge man var lycklig när vi gick upp, var ju ändå 7 långa år, men ni får fortsätta njuta av att passerat nålsögat, även om nålsögat var ganska stort, med tanke på er överlägsenhet. Kul med fler Norrlands-lag än lag från Smålande/Skåne igen . Känns ganska sunt
Kommentera

2698495 · »