Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2138098

Sv: A propósito de nada
Lemp:
En av Jontes bästa kompis bor i Gävle. Kan vara till Brynäs fördel. Många bra backar vars kontrakt går ut kommer vara lediga. Tyckte bara Jonte har en fin uppsida. Rätt ung och en såkallad tvåvägsback. Att Glenn skulle gå till DIF känns lite fel. Då kan han lika gärna gå till oss. Om han nu inte blir kvar i Örebro. Men han ser jag som en bra värvning. Utvecklingsbar och ung. Djurgården kan komma att få hem Kruger, ev Brodin, Pontus Åberg kanske, John Norman. Då skulle inte jag velat gå till dom iaf. För hur mycket speltid får han där då...?
Sylvegård lämnade Malmö enbart för att han behövde mer speltid och för att han precis som Emil Molin/Ove Molin inte velat spela med/för varandra. Samma som Emil Larsson/Janne Larsson. Finns mycket som kan försvåra en sån situation mellan fader/son.
Marcus spelstil är något vi saknar. Och en bättre Alcén och tuffare rappare i käften än honom. En riktig framtida favorit kunde det bli. Likt Granis blev.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Vi har alltså tre forwards på kontrakt nästa säsong(plus Holtz och Eklund som lär spela NHL). Om man då får välja mellan er som redan har 11 forwards på kontrakt till nästa säsong eller oss med tanke på speltid borde han välja oss.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dessa är jag säker på kommer lämna oss nästa säsong:
Ersson - NHL
Andersén - Slutar/Timrå om dom går upp?
Ingman - Timrå om dom går upp?
Asklöf - Slutar/Strömsbro?
Sallinen - Finland/KHL?
Persson - Mora/Timrå?
Palve - Finland/KHL?

Dessa tror jag kan bli kvar:
Birgersson - Billig och nyttig.
Descheneau - Varit bra, förläng om priset är rätt.
Harper - Finns mycket att hämta hos honom och till rätt pris en bra förlängning.
Billins - Samma som Harper.

Dessa tror jag kontrakten kan brytas med:
Andrén - Tror inte Andrén kommer vara kvar.
Alcén - Tror Peter kommer försöka övertala Sundlöv/nya sportchefen att bryta med Johan. Kanske kan gå till Mora igen eller kanske en återförening med Blomman i Timrå?
Mannberg - Kanske går att fixa och att han går till Luleå igen? Bulans favorit sen gammalt och skulle kunna gnugga i deras fjärde kedja.

Alltså behöver vi 2 backar. 2 målvakter. Och 3 forwards.

25.LINDBÄCK
1.JOHANSSON

15.BERTILSSON
4.BILLINS
18.RÖDIN
41.SCOTT
NY

7.BJÖRK
23.CARLSSON
21.BERGLUND
NY
44.DANIELSSON

8.NYBERG
NY
88.DESCHENEAU
36.ÖLUND
10.HARPER

2.BERGLUND
62.HEDBERG
24.MOLIN
12.PETTERSSON
13.SYLVEGÅRD/55.GUNLER/28.KVIST

29.BIRGERSSON
27.LJUNGKRATZ
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Gustafsson är dock från Stockholm, Djurgårdare och brorsan spelar där, många aspekter som är lockande för honom. Vi kan erbjuda speltid, men i övrigt är vi inte ett spännande alternativ. För övrigt har både Norman och Brodin kontrakt i sina respektive klubbar så känns inte så aktuellt för Djurgården till nästa säsong.

Hade varit optimalt om man kunde bryta med K. Berglund och ersätta med Andersson. Men tror det kommer krävas mer än att han har en polare i Gävle för att locka honom hit.

Sylvegård köper jag helt, verkligen en spelartyp Brynäs behöver.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Idag vill de flesta gå till ett topp lag, så är det i de flesta lagsporter. Brynäs har haft svårt att locka folk de senaste åren, tyvärr...
Kommentera