Brynäs IF

713755 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2144243

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
munkas: Brynäs var fullständigt utspelade i period 2 igår. Ändå var säkert 75% av de 17 skotten utifrån och inte i skottsektorn, samt att försvarare höll undan skymmande spelare på ett bra sätt vilket underlättade för Ersson...

Men.... Period 1 är vi bättre än HV. De kommer inte åt oss och vi spelar oss snabbt ur egen försvarszon. Skottövertaget bottnar i två (tveksamma) powerplay för hemmalaget...

Period 3 hittar vi tillbaka lite till spelet från första men HV blir plötsligt lite ängsliga efter kvitteringen vilket då ger oss extra tid att kontrollera utgångarna...

Period 4 är helt jämn med liten övervikt till oss. Hade kunnat bli två poäng.

Med ovanstående i åtanke gjorde vi en ok match. Puckinnehavet i andra perioden såg ut som CCCP-DDR ett tag men det var delvis skenbart. För att vara en bortamatch får vi se det positiva i att vi krigade till oss en poäng och fyra av sex på de senaste två bortamatcherna...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
bradberry:
En sak som oroar lite granna i Team Igelkott är skaderisken i samband med de inom laget glorifierade skottblocken. Det finns inga stora marginaler för ytterligare skador på upploppet när vi går head to head i botten 5...
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
Även om det finns en hel del i övrigt att önska av spelet så får vi ändå konstatera att vi är på rätt väg. Det absolut viktigaste att ändra från förlustsviten var att sluta släppa in mängder med mål. Vi kan förstås inte vinna matcher om vi snittar 5 insläppta. Därför är det glädjande att konstatera att vi på två livsviktiga bortamatcher endast släppt in ett mål under ordinarie tid! Det är ju faktiskt något att fira och vi får hoppas att det beror på att vi nu hittat ett sätt att spela som fungerar och håller i längden. Jag tar i alla fall gärna 0,5 mål insläppta per match framåt...

Men ska vi undvika kval och t o m ta sista play-in platsen så vill jag peka på tre saker som vi måste få ordning på:
- Så fort vi tar ledningen i en match så blir vi ängsliga, lägger oss på försvar och ger initiativet till motståndarna. Det håller inte och detta måste vi ändra för att vi ska kunna vinna matcher utan att Ersson har dagen. Peter!!!
- PP måste förstås bli bättre. Vi har ingen rörelse utan Scott och Rödin och det blir för därmed lätt att blockera genomspel. Mitt förslag är att sätta in Bertilsson på Point och flytta Danielsson till "Ovi-position". Skälen till det är att Bertilsson är i princip den enda i laget som är lite kylig med pucken, han är dessutom en bra och säker passningsspelare och ska i första hand inte skjuta utan låta spelet flyta. Vi undviker också en massa spelvändningar mot oss och han kan dessutom sköta uppspelen bättre när vi får starta om i egen zon. Danielsson är bra på direktskott vilket passar på kanten men ger numera nästan aldrig utdelning från point. Han är inte en spelare som har kyla utan snarare energi och passar därför i positionen också för att vinna tillbaka pucken efter sargen och sätta tryck mot mål. Harper tar Rödins position och Molin och Berglund spelar som vanligt.
Ge dem två tillfällen om det inte blir mål byt ut Danielsson mot Gunler.
- Berglund, Danielsson, Ölund måste börja göra mål igen! Ni får ta ett snack med varandra och köra ett "bryt ihop och kom igen" för det här duger inte.

Då blir det play-in och lagom till det får vi tillbaka Rödin, Scott och Billins... :)
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
bradberry: Bra analys.
Att vi blev tillbakatryckta i andra perioden var ju knappast nån medveten taktik som man kommit överens om att genomföra från nedsläpp och som munkas verkar tro.
Det var tillfälligt påtvingat utifrån dagens motstånd och våra förutsättningar i övrigt, inget annat.
Däremot så kan det vara så att man i nuvarande tabelläge försöker modifiera det ursprungliga höga presspelet och praktisera ett lite mer avvaktande styrspel framöver, beroende på förväntat motstånd.
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
bradberry: håller med. Beaktat det tuffa schemat för en decimerad trupp så är det bra resultat med 4 pinnar på den bortaturnén. Vi har ju inte gått så bra borta, ens med ordinarie trupp. Sen är HV rejält på gång nu. Tre nya pinnar på torsdag så har vi några dagar att träna och vila.

PP behövs slipas på. Det är ju kul att vara läktarcoach så min tanke är att vi ska ha en back i varje PP nu när Scott och Rödin saknas.
Så här tänker jag
PP1 Bertil-ND (vä), Emil (hö), Bulan, Ölund
ND gör sina mål bäst från vänster pga skottäckningen centralt

PP2 Björk- Harper (vä), Sallinen (hö), Desch, Palve
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
bradberry: Ja Brynäs har ju en märklig förmåga att faktiskt inte släppa till så väldigt många farliga lägen trots massor av skott från motståndarna och det är ju delvis positivt.
Det man kan önska är att vi kunde stänga mittzonen (öppen gata nu) så att det blir lite svårare för motståndarna att ta sig in i zonen samt att vi spelar oss ut ur zonen snabbare och med bättre kontroll när vi får chansen.
Det händer ju någon ibland att vi spelar bra (typ första perioden igår, matchen mot Malmö och de två sista perioderna i dubbelmötet mot Luleå) men stundtals så hamnar vi i ett läge där vi står helt still i egen zon och inte orkar mer än rensa ut puckarna och detta händer oftast i andraperioderna när det är långt till båset.
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
bradberry: Ja, 4 poäng på 2 bortamatcher är klart godkänt.
Sen kan man fundera på om själva spelet i längden kommer ta oss bort från kvalplatsen. Med tanke på att igelkotten släpper till så ofantligt mycket skott och 75% är ofarliga så blir det ändå ca 4-5 skott från riktigt farliga lägen. Då krävs en Ersson på huvudet. Sämst Corsi har ju även det visat sig vara väldigt pricksäkert när det gäller att förutse vilka lag som kommer sist i tabellen. Lägg till vårt nya usla PP och vårt redan risiga Bp så ser det inte jättebra ut.
Låst ämne