Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2144272

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
Även om det finns en hel del i övrigt att önska av spelet så får vi ändå konstatera att vi är på rätt väg. Det absolut viktigaste att ändra från förlustsviten var att sluta släppa in mängder med mål. Vi kan förstås inte vinna matcher om vi snittar 5 insläppta. Därför är det glädjande att konstatera att vi på två livsviktiga bortamatcher endast släppt in ett mål under ordinarie tid! Det är ju faktiskt något att fira och vi får hoppas att det beror på att vi nu hittat ett sätt att spela som fungerar och håller i längden. Jag tar i alla fall gärna 0,5 mål insläppta per match framåt...

Men ska vi undvika kval och t o m ta sista play-in platsen så vill jag peka på tre saker som vi måste få ordning på:
- Så fort vi tar ledningen i en match så blir vi ängsliga, lägger oss på försvar och ger initiativet till motståndarna. Det håller inte och detta måste vi ändra för att vi ska kunna vinna matcher utan att Ersson har dagen. Peter!!!
- PP måste förstås bli bättre. Vi har ingen rörelse utan Scott och Rödin och det blir för därmed lätt att blockera genomspel. Mitt förslag är att sätta in Bertilsson på Point och flytta Danielsson till "Ovi-position". Skälen till det är att Bertilsson är i princip den enda i laget som är lite kylig med pucken, han är dessutom en bra och säker passningsspelare och ska i första hand inte skjuta utan låta spelet flyta. Vi undviker också en massa spelvändningar mot oss och han kan dessutom sköta uppspelen bättre när vi får starta om i egen zon. Danielsson är bra på direktskott vilket passar på kanten men ger numera nästan aldrig utdelning från point. Han är inte en spelare som har kyla utan snarare energi och passar därför i positionen också för att vinna tillbaka pucken efter sargen och sätta tryck mot mål. Harper tar Rödins position och Molin och Berglund spelar som vanligt.
Ge dem två tillfällen om det inte blir mål byt ut Danielsson mot Gunler.
- Berglund, Danielsson, Ölund måste börja göra mål igen! Ni får ta ett snack med varandra och köra ett "bryt ihop och kom igen" för det här duger inte.

Då blir det play-in och lagom till det får vi tillbaka Rödin, Scott och Billins... :)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
Skönt att se att Peter verkar ha korrigerat pp1 efter mitt förslag...:)
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
KalleTeodor:

Det är trevligt att se att det fortfarande går att skriva sakliga inlägg,
där brister påpekas utan att det måste innehålla raljanta och hånfulla
inslag.
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
KalleTeodor: Vi lyckades ta två trepoängare mot Saik och Rögle hemma i höstas med liknande matchbild som den igår. Då hade turligt nog också Ersson en riktigt bra dag i kassen. I slutändan kan man säga att detta spel kan vara mer poänggivande, förutsatt att målvakten spelar på sin absoluta topp.
Låst ämne

Sv: HV71 - BRYNÄS åttonde i andra tjugotjugoett
KalleTeodor:

Utnyttja Palve, Harper och Deschen i PP...
Palve puckhållare och framspelare, Harper och Deschen snipers.

Skotten i PP behöver inte tokavlossas från blå, läs ND

Risker med att spela tillbaka pucken till blå, om ND står där som sista utpost...
Låst ämne